Egy hívás is segít!

1358

Egy hívás 250 forint adományt jelent.

osztondij@jobbadni.hu /

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mi a pályázat célja?

Cél pénzügyi segítség nyújtása a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő, magyar nemzetiségű, kiemelkedően tehetséges 5-12. évfolyamon (alapfokú iskolában vagy középiskolában) tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára a 2018/19-es tanévben.

1. Mi a jelentkezés menete?

Elöször regsiztrálni kell az oldalra, csak utána tudod beadni a pályázatot.

A Regisztrációs felületen az első adatok a gyermekre (pályázóra) vonatkoznak. A gyermek (pályázó) adatai alatt megadott e-mail címmmel és jelszóval tudsz belépni a felületre.

Bejelentkezés után a jelentkezés menüpont alatt kijön az űrlap, amelyet ki tudsz tölteni és feltölteni az általad kivánt fájlokat. Ide több fájl feltöltésére is van lehetőség a CTRL  gomb megnyomásával.

2. Milyen országból nyújthatok be pályázatot?

Pályázatot Magyarország, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Szerbia területéről várunk.

3. Miért csak a megadott időszakban nyújthatom be a pályázatom?

Pályázatot benyújtani CSAK 2018. szeptember 11. – október 31. 24.00 – ig lehet. Határidőn túl beérkezett pályázatot, érdemi bírálat nélkül elutasítjuk.

4. Milyen oktatási intézményekből lehet jelentkezni?

Magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő, magyar nemzetiségű diákok adhatnak be pályázatot.

5. Hány éves korig pályázhatok?

Pályázatot azok a diákok adhatnak be, akik a 2017/2018-as tanévben az 5. osztálytól a 12. évfolyamba járó korosztályba tartoznak.

6. Milyen tehetség területekről pályázhatok?

- művészeti ág (zene-, képző-, táncművészet;);

- sport (egyéni, csapat);

- természettudomány, bölcsésztudomány (magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika,  informatika)

7. Milyen dokumentumokat kell csatolnom, hogy művészeti pályázatom érvényes legyen?

Művészeti kategóriában kötelező benyújtani: Zene, képző, táncművészetre jelentkezett pályázónak vagy videót ( max: 5 perc terjedelemben, úgy hogy a pályázó a felvételen felismerhető legyen) vagy hangfelvételt (max: 5 perc terjedelem) vagy képet a művészeti alkotásról (180-300 MB méretig) kötelező benyújtani.

Szülői nyilatkozat csatolása 18. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén minden esetben kötelező. A sablon a honlapról letölthető (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/letoltheto_anyagok).

8. Milyen dokumentumokat kell csatolnom, hogy bölcsésztudomány területen a pályázatom érvényes legyen?

Bölcsésztudomány területen kötelező benyújtani: Magyar nyelv és irodalom területen jelentkezett pályázónak fogalmazást, novellát, verset. 

Szülői nyilatkozat csatolása 18. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén minden esetben kötelező. A sablon a honlapról letölthető (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/letoltheto_anyagok).

9. Milyen dokumentumokat kell csatolnom, hogy sport vagy természettudományi pályázatom érvényes legyen?

Sport, matematika, fizika, informatika pályázat esetén, a kötelező melléklet versenyt igazoló dokumentum (max: 3 db, 2 évnél nem régebbi) és ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja.

Szülői nyilatkozat csatolása 18. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén minden esetben kötelező. A sablon a honlapról letölthető (http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/letoltheto_anyagok).

10. Mindenképpen csatolnom kell a videót, képet vagy dokumentumot, arról, amiben tehetséges vagyok?

Igen, a 4.-es pontban művészeti területen illetve bölcsésztudomány területén mindenképpen csatolnod kell egy videót, képet vagy dokumentumot (fogalmazás, novella, blog…stb.) arról, amiben tehetséges vagy és már eredményeket értél el.

Amennyiben nem lett csatolva a pályázathoz, a beadott kategóriához tartozó kép, videó vagy dokumentum, úgy a pályázatot hiányosnak tekintjük. Amennyiben pl.: nagyon jól énekelsz és ezzel már több versenyt is nyertél, úgy az oklevelet is érdemes csatolni valamint a hanganyagot is csatolnod kell, így több esélyed van arra, hogy az ösztöndíjasok között legyél.

Sport és természettudomány területen oklevelet vagy ajánló levelet kell csatolnod, ugyanúgy a 4-es pontban tudod feltölteni. Figyelj arra, hogy összesen 3 db dokumentumot fogadunk el, amely 2 évnél nem régebbi.

11. Milyen felületen tudom feltölteni a videót, képet, hanganyagot?

A honlap alkalmas arra, hogy bizonyos méretig videót, hanganyagot vagy képet tölts fel, de a szerverünk lassú, amennyiben az internet nem megfefelő nem fogod tudni feltölteni a videót, képet.

 A videó maximum 5 perces lehet illetve a hanganyag is. A képet maximum 180-200 Mb méretig tudsz feltölteni. Ha ennél nagyobb méretben szeretnél feltölteni anyagot, vagy az internet nem megfelelő, akkor az általad ismert videó-, hang- illetve kép megosztásra alkalmas oldalra (https://www.youtube.com/ , https://picasa.google.com/) tudod feltölteni, elküldeni (belinkelni) kívánt anyagot, amelyet a bizottság fog értékelni.

12. Hogyan tudom igazolni szociális helyzetem?

A Nyilas Misi elektronikus pályázati felületen kell kitölteni a – A pályázó szociális helyzetét befolyásoló tényezők címszó alatt a pályázóra és vele egy háztartásban élőkre vonatkozó részeket.

13. Hivatalos dokumentumokkal is igazolnom kell – a pályázó szociális helyzetét befolyásoló tényezők címszó alatt kérdezett adatokat?

Nem kell igazolni hivatalos okiratokkal a bevallott adatokat, mert a pályázó büntetőjogi felelőssége tudatában a Nyilas Misi Ösztöndíj Program rendszerében kijelenti és rögzíti, hogy a pályázati űrlapon és mellékleteiben az általa feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek.

14. Honnan tudhatom, hogy a betegségem tartós betegségnek minősül-e?

Az 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet 1. mellékletében tudsz utánanézni, hogy melyek azok a betegségek, melyeket a pályázat értékelése során figyelembe tudunk venni:http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300005.ESC

15. A pályázat szempontjából ki számít fogyatékos vagy megváltozott munkaképességű személynek a velem egy háztartásban élők közül?

Fogyatékos személy: az a személy, aki tartósan vagy véglegesen olyan érzékszervi, kommunikációs, fizikai, értelmi, pszichoszociális károsodással – illetve ezek bármilyen halmozódásával – él, amely a környezeti, társadalmi és egyéb jelentős akadályokkal kölcsönhatásban a hatékony és másokkal egyenlő társadalmi részvételt korlátozza vagy gátolja. (1998. évi XXVI. törvény a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról).

Megváltozott munkaképességű személynek számít a pályázat keretében, az a nagykórú személy, aki egészségi állapota, betegsége okán teljesen mértékben, részlegesen (bizonyos feladatok ellátása vagy részképességek vonatkozásában) vagy időszakosan munkaképtelenné vált.

16. Mikor várható döntés és értesítés a pályázatok elbírálásáról?

A döntés 2018.11.19-ig a bizottság hozza meg. A döntésről minden nyertes pályázót 15. napon belül e-mailen értesítünk.

A támogatói szerződést a Szeretetszolgálat postai úton küldi meg a nyertes pályázónak, melyet 30 napon belül aláírt formában a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány címére (1146 Budapest, Hungária krt. 200.) kérünk visszaküldeni.

17. Kik fogják értékelni a pályázatom?

Pályázatodat egy szakmai bizottság fogja értékelni és ők fogják kiválasztani a 50 nyertes pályázatot.

A szakmai bíráló bizottság tagjai:

Sport: Gergely István (kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó); Szájer Péter (TFSE Úszó Szakosztály Utánpótlás Vezető Edző); 

Művészet:    Balatoni Kata néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató,  programgazda); Simon András (grafikusművész); 

Tudomány: ; 

 

18. Mennyi ösztöndíjat kapok, ha megnyerem a pályázatot?

Amennyiben megnyerted az ösztöndíjat 10000.- Ft/ hónap vagy 33 EUR/hónap támogatást kapsz 10 hónapon keresztül, összesen 100.000 Ft-ot vagy 330 Eurot, melyet kétszer fogunk a megadott bankszámlaszámra elutalni, valamint Kárpátalja, Délvidék és Erdély területén kapcsolattartónk keresztül is kérheted az ösztöndíj kifizetését.

Egyszer 50.000.- Ft-ot/ 165 Eurot az első félév végig, majd a tanév végéig szintén 50.000.- Ft-ot/ 165 Eurot.

19. Elküldhetem postán az igazolást vagy ajánlást?

Nem, kizárólag szkennelt dokumentumként tudod feltölteni az igazolást, ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a pályázatod érvényes legyen.

20. Hiányosan adtam be a pályázatom, ilyenkor egyből elutasításra kerül?

Amennyiben hiányosan adtad be a pályázatot az MRSZ hiánypótlásra fog felszólítani, e-mailen keresztül. A hiánypótlásra felhívó e-mail üzenettől számítva 7 napod van arra, hogy az abban foglalt hiányosságot egy válasz e-mail üzenetben elküld az osztondij@jobbadni.hu címre.

Amennyiben 7 napon túl nem reagálsz a hiánypótlási felhívásra a pályázatod, hiányos pályázatként kezeljük és elutasításra kerül.

21. Kérhetem egy összegben az ösztöndíj összegét?

Nem, erre ebben a 2018/2019-es tanévben nincsen mód.

22. Mi a teendő, ha elfelejtettem a jelszavam?

Elfelejtett jelszó esetén kattints a bejelentkezésnél a „Elfelejtetted a jelszavad?” linkre és kövesd az utasításokat.

23. Mi a teendő, ha nem tudok belépni a pályázati rendszerbe, annak ellenére helyes e-mail címet és jelszót adtam meg?

Ilyen esetekben kérjük, küldjön e-mailt az osztondij@jobbadni.hu címre, jelezve a problémát és feltüntetve nevét, és a pályázati rendszerbe regisztrált e-mail címét.

24. Ha a rendszer hibaüzenetet ír ki a belinkelt videó, hang vagy kép tárhelyére mutató URL (webcím) kapcsán, akkor mi a teendő?

Akkor nem helyes URL-t illesztettél be, kérlek a beillesztett linknél http://, vagy https:// formátumot használj. Példa: https://www.youtube.com/user/mrszhungary