Egy hívás is segít!

1358

Egy hívás 250 forint adományt jelent.

osztondij@jobbadni.hu /

Beszámolók

Gaál Julianna (zeneművészet)

Nagyon boldog vagyok, hogy érdemesnek találtak a Nyilas Misi Ösztöndíjra. Köszönöm, hogy a Magyar Reformátu s Szeretetszolgálat támogatja zenei tanulmányaimat. Most töltöttem be a 15. évemet, 8. osztályos magántanuló vagyok. Négy éves korom óta hegedülök, és hatodik éve vagyok a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a Rendkívüli Tehetségek Képzőjében Kertész István professzor úr növendéke.Ebben a félévben a felkészülés volt a legfőbb feladatom, bár így is volt néhány jelentős fellépésem.

Mindjárt szeptemberben közreműködője voltam a Régi Zeneakadémián több neves hegedűművész társaságában egy emlékkoncertnek, melyet Hubay Jenő születésének 160. évfordulójára rendeztek meg. Ittöbbek között Ábrahám Márta is föllépett. Többször hegedültem n ővéremmel, Eszterrel – aki már a Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetem első éves hallgatója –, így például novemberben a SoltiKamarazenakar kíséretévelJ. S. Bach két hegedűre írott versenyművét adtuk elő. Rendszeresen közrem űködünk a fasori református gyülekezet vasárnapi zenés istentiszteletein is, legutoljára január 27-én, amikor rádióközvetítésnek köszönhetően remélem, sokaknak szerezhettünk örömet ezzel. Másnap hajnalban az RTL Klub reggeli műsorában – a Zeneakadémiát képviselve – Paganini 13. capriccióját játszottam el élőadásban. Itt hívtuk föl a kedves nézők figyelmét arra, hogy február 10-én családi nap lesz a Liszt Ferenc téri épületben. Az azóta már lezajlott „Tehetségnapon” természetesen én is felléptem az egyik kora esti koncerten. Június 12-én a Vigadóban a Zuglói Filharmónikus Zen ekar kíséretével – vezényel Zá-borszky Kálmán – Dvořák hegedűversenyét fogom előadni. Ez igen nagy feladat, már most tanulom a darabot. Naponta több órát kell gyakorolni. Nyáron lesz a III. Nemzetközi Fehér Ilona Hegedűverseny itt, Budapesten. Szeretnék ott szép eredményt elérni.

Óriási segítség számomra, hogy a kapott ösztöndíjbó l meg tudtam/tudok venni kétszer két garnitúra húrt a hegedűre, mert bizony azt kb. kéthavonta cserélni kell. Egy[-egy Evah Pirazzi húrkészletára a Rosé Hangszerüzletben (1065 Budapest, Hajós u. 9.) jelenleg 25 470 Ft.]

Mindig megpróbálok Isten dicsőségére a lehető legszebben hegedülni. Támogatásukat ismételten köszönöm!

Opauszki Péter (sport)

Nagyon örültem, hogy az idei évben is részese lehetek a Nyilas Misi ösztöndíj programnak, hiszen így rendezett körülmények között folytathatom a felkészülésemet az idei versenyszezonra is.

Számomra a legfontosabb a korcsoportos válogatottba való bekerülés, melyre idén először az áprilisi válogatón lesz lehetőségem. A válogató előtti edzőtáborban való részvétel nagyon fontos számomra, ezt idén is az ösztöndíj tette lehetővé, amiért nagyon hálás vagyok.

A sport szeretete segítette gyógyulásomat, motivál nap mint nap céljaim elérésében. Számomra egyetlen percig sem volt kérdés, hogy a kezelésem végeztével visszatérek a sporthoz és egészséges társaim között versenyzek a dobogóért. Szeretném bizonyítani magamnak, megmutatni a világnak és daganatos sorstársaimnak, hogy soha nem szabad feladni az álmainkat még a kilátástalan helyzetekben sem. Megéri küzdeni, harcolni értük.

 

Köszönöm a lehetőséget még egyszer és további sikeres munkát kívánok!

Varady Ester- képzőművészet

Azáltal , hogy én támogatást kapok a szüleim több pénzt tudnak a testvéreimre fordítani. A támogatásból a rajz tandíját is fizettem. Itt fejleszteni tudom a rajztudásomat a technikámat és a kreativitásomat. A támogatásból vehettem mindenféle kellékeket . Gyöngyöket, drótokat, segédezközöket, apró kapcsokat és fülbevalóvázakat. A dogokból, amiket a támogatásból vásároltam mindenféle ékszereket ,díszeket   készítettem. Fülbevalókat , nyakláncokat, karkötőket stb.

Nekem, abban segített leginkább az ösztöndíj, hogy megvásárolhatom belőle azt, amire szükségem van. A legfontosabb három dolog, amire az ösztöndíjam fordítottam: tandíj, alapanyag, kellékek. A legnagyobb változás, amit az ösztöndíjnak köszönhetek az az ,hogy nem annyira korlátoznom magam ami a megvásárolt dolgok árát illeti. Azt gondolom az ösztöndíjprogramról, hogy nagyon jó dolog. Mert a tehetségeket fel kell karolni ,támogatni kell őket hogy fejlődjenek és felnőtt  koruknan ezt fel tudják használni.Szerintem a tehetség olyan dolog amit meg kell becsülni. Azok akiknek nincs a dolgokhoz kapcsolatuk ,tehetségük azok megtanulják. Azok akiknek van a dolgokhoz tehetségük nekik könnnyebben megy , és töbnyire élvezik azt amit csinálnak. A következő ösztöndíjasoknak azt tanácsolnám,hogy a kapott adományt okosan és hasznosan használják fel.

Jenován Flórián- zeneművészet

A nevem Jenován Flórián. A nagybecskereki „Josif Marinković“ középfokú zeneiskola végzős növendéke vagyok. A főtárgyam zongora, amit prof. Bojana Maćešić osztályában tanulok. Az öszötöndíj első feléből az akadémiai előkészítők és azok utazási költségeit fedeztem, valamint egy zongoraszéket vásároltam. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani amiért öszötöndíjban részesítettek, segítve a tanulmányaim előremenetelét.

Családi szemszögből is sokat jelent nekem az ösztöndíj. Nagy segítség a felvételi vizsgára való felkészülésben, hisz az iskola és kollégium költségei mellett, nem könnyű a felkészítőket is  fizetni. Azt gondolom az ösztöndíjprogramról, hogy jelentős segítség a diákoknak szakmai életük előrehaladásában. Szerintem a tehetség ajándék mellyel felelősséggel kell bánni.

 

 

Kollár Martin- zeneművészet

Kollár Martin vagyok, 16 éves. Magyarországon, Kübekházán lakom egy szép déli határ menti kis faluban. Zeneművészet kategóriában sikerült  elnyernem az Önök Nyilas Misi Újratöltve Ösztöndíját, amit ismételten köszönök. Tanulmányaimat a Szegedi SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziumban végzem, klasszikus gitár szakon. Jelenleg 10-es vagyok. A 2018/19 első félévi ösztöndíjat kottákra, mesterkurzusokra, fellépésekre való eljutásra, gitárhúrra és fellépő cipőre költöttem. Az Önök segítségével ezek a költségek nem jelentettek gondot a családi kiadásokban. Nemsokára kezdődik a versenyszezon, igyekszem legjobb tudásom szerint teljesíteni. Köszönöm a bizalmat.

Fajka Zsóka- táncművészet

Fajka Zsókánkak hívnak. Vajdaságban, Felsőhegyen élek a családommal. Számomra sokat jelent, a néphagyomány ápolása. Már 8. éve a zentai Ispiláng néptánc csoport tagja vagyok. Az ösztöndíj által lehetőséget kaptam, hogy eljussak egy óbecsei néptánc oktatásra, melyet az erdélyi Péter László tartott. Evvel tudásomat gyarapíthattam ugyanis felcsíki táncokat tanulhattam. Vágyam volt egy igaz, kézzel készített bőr tánc cipő, amelyet most megtudtam vásárolni, valamint egy saját, pörgős, népies szoknyát is tudtam varratni. Azt gondolom az ösztöndíjprogramról, hogy ez egy lehetőség a nehezen megvalósítható álmok létrehozására, amiért hálás vagyok. Szerintem a tehetség mindenkiben ott lakozik csak meg kell találni. Nagyon szépen köszönöm, hogy egyike lehettem a Nyilas Misi ösztöndíjasainak.

Szalay Viktória- sport

Szalay Viktória vagyok, a komáromi TSZC Kultsár István Szakgimnáziuma  és Szakközépiskolája 11.osztályos tanulója. Már kiskorom óta sportolok, mindenem a sport, ezért is jelentkeztem a sportágazatra. Sportok közül is kimondottan a labdarúgás fogott meg már kiskoromban. 9 éve űzöm ezt a sportot. Igaz az elmúlt időszakban kissebb nagyobb sérüléseken mentem keresztül, fél éve tértem vissza a pályára, hogy újra teljes erővel kivehessem a részem a csapatmunkából. A Fortuna SE felnőtt csapatának játékosa vagyok. Csapatunk az őszi forduló után a tabellán a 2. helyen áll. Ennek köszönhetően a rájátszásban esélyesek vagyunk a bajnoki címre. Iskolámat és a kollégiumot is képviselem diákolimpiákon és egyéb sportversenyeken atlétikában, labdarúgásban, kosárlabdában is. Ezeken a versenyeken nagy örömömre mindig a dobogón állhattam.

Nagyon jó lehetőségnek tartom a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot és számomra nagy segítség nem csak azért, hogy a pénzből vehettem új teremcipőt, sípcsontvédőt, hanem azért is mert az edesanyám után kapott 120 euró árvasági juttatásból kell megoldanom a megélhetésemet. Ezért igyekszem tanulni és maximális erőbedobással edzeni, hogy pállyázhassak erre az ösztöndíjra. Szeretnék köszönetet mondani a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványnak, hogy lehetőségem volt pályázni és elnyerni az ösztöndíjat. Köszönöm a bírálóbizotságnak, hogy bizalmat szavaztak nekem.

Petőcz Árpád Zsolt- zeneművészet

A személyes életemben kaptam az ösztöndíjtól egy olyan mértékű elismerést, ami csak megerősít, hogy jó úton járok. A családom mindenben támogat és még fontosabb nekik a kitűzött célom. A Zeneiskolában megtapsoltak szolfézs órán, ami nagyon jó érzés volt. A pedagógusaim még kiemeltebben foglalkoznak a tanulmányaimra. Még magasabbra tették azt a bizonyos lécet. Több darab, több próba.
Bár segítséggel, de sikerült beszerezni otthonra egy elektromos pianínót, így végre tudok otthon gyakorolni ezen a hangszeren is. Azon kívül tudtunk vásárolni 1 saját nagyobb méretű vonót, mert eddig ¾-et használtam és kölcsönzött volt. Szinte minden időmet a zenére fordítom. A tanárom javasolta, hogy többet hallgassak zenét, mert eddig ezt nem nagyon láttam fontosnak.
Nekem, abban segített leginkább az ösztöndíj, hogy többet tudjak minőségileg zenélni. A legfontosabb három dolog, amire az ösztöndíjam fordítottam: vonó, különóra, utazás. A legnagyobb változás, amit az ösztöndíjnak köszönhetek az, hogy több lehetőséget kaptam a zenélésben. Azt gondolom az ösztöndíjprogramról, hogy „mankó” az álmaim elérésében. Szerintem a tehetség olyan adottság, amiért meg kell dolgozni. A következő ösztöndíjasoknak azt tanácsolnám, hogy használjon ki minden lehetőséget, amit kap a családjától és tanáraitól, mert csak így érheti el az álmait.

Halasi Áron- természettudomány

Ezennel szeretném megköszönni, hogy Engem is érdemesnek találtak a Nyilas Misi Ösztöndíjra!! Halasi Áron vagyok, 12 éves és Lajosmizsén lakom két testvéremmel és a szüleimmel egy tanyán. Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium hatodik osztályos tanulója vagyok. Harmadikos korom óta járok tanulmányi versenyekre anyanyelvből, matematikából és természetismeretből. Tavaly kezdtem EV-3 robot programozást tanulni. Öt éves korom óta karatézom hetente két alkalommal. Kedvenc időtöltésem az új ismeretek megszerzése. Könyvekből, feladatokon keresztül, tudományos műsorokból és az internetről. Évente legalább 15 verseny több fordulóján veszek részt, így csak a nevezési díjak befizetése is jelentős tétel a családi költségvetésben. Szerencsére gyakran járunk eredményhirdetésekre is ahová még nem tudok egyedül elmenni így anyukám kísér el. Nagyon sokat készülök a versenyekre otthon anyukám segítségével, ehhez könyvekre és feladatok nyomtatására van szükség, ami szintén költségesnek bizonyul. Az ösztöndíj egy részét ezért nevezési díjakra, feladatok beszerzésére fordítottuk. Hatalmas segítséget jelent ez az ösztöndíj számomra mert eddig még nem voltam tehetséggondozó matematika foglalkozáson. Amikor megkaptam az örömhírt az ösztöndíjról azonnal elkezdtünk matematika tanár után kutatni. Nagy örömömre találtunk Kecskeméten egy remek tanárt, aki csak tehetséges gyerekek oktatásával foglalkozik. Karácsony után már tudott is fogadni és azóta rendszeresen járok hozzá vasárnap délelőttönként órára. Az ösztöndíj nagy részét erre használom fel, hogy életemben először foglalkozzon velem egy hozzáértő szakember. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire fogom várni a vasárnap reggeli matekórákat. Az eredmények még váratnak magukra mert az igazi szezon még csak most kezdődik, de nagyon várom, hogy a teljesítményemben hogyan jelenik meg ez a sok munka.

Az idén nagy örömömre sikerült egy jó csapatot összehozni a Bólyai Matematika Csapatversenyre, melynek megyei fordulóját meg is nyertük és az országos döntőn nyolcadik helyezettek lettünk. Ugyanezzel a csapattal indultunk a Bólyai Anyanyelvi Csapatversenyen is ahol nagyon jó együttműködéssel megyei harmadik helyet értünk el. A Bács-Kiskun megyei Matematikaverseny második fordulójában, a gimnáziumi kategóriában hetedik helyezést értem el. Bólyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulójában tizenhatodikok lettünk a csapattal. Arany János Anyanyelvi versen országos fordulójába jutottam és nagyon várom a Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetését, mert a megyei legjobb húszba jutottam. Az iskolai csapattal részt vettünk az FLL versenyen, ahol tizenkettedik helyen zártunk. Amire nagyon büszke vagyok még, hogy az UPC Future Makers gyermek innovációs verseny országos negyedik helyét szereztük meg a csapatommal. A második félév bővelkedik a versenyekben ez csak a bemelegítés volt számomra. Folyamatosan készülök és már nagyon izgatottan várom, hogy milyen kihívások elé állítanak a megmérettetések. Tavasszal a karate versenyek is megkezdődnek és szeretnék pár versenyen indulni és ott is kipróbálni magam. Remélem a következő beszámolómon még több szebbnél szebb eredményről számolhatok be.

Francuszki Matija (zeneművészet)

A nevem Francuszki Matija és az újvidéki középzeneiskola második osztályos diákja vagyok. Hálás köszönetem fejezem ki, amiért a Nyilas Misi Ösztöndíj Program egyik nyertese lettem ,a hírnek igazán megörültem.Idén több versenyen fogok részt venni Szerbia és Horvátország területén .A megnyert összeget a versenydíjak befizetésére és az útiköltségre  használjuk,.Eddig a szabadkai Femusz nemzetközi verseny zajlott le , ahol a 3. kategóriában  elsö díjat nyertem 98 pontszámmal. A következő verseny Belgrádban lesz március 5.-én.Áprilisban és májusban  három versenyen veszek részt szólistaként és még kettőn mint egy kamaracsoport tagja.Mivel a  verseny és útiköltségek jelentős összeget igényelnek, az ösztöndíj nagy segítséget jelent nekem és családomnak Az önök támogatása nélkül nem tudtuk volna vállalni az összes versenyt . Köszönök mindent!

Köszönöm a lehetőséget még egyszer és további sikeres munkát kívánok!

Stefán Maja

Az ösztöndíjnak köszönhetően nem csak az első félévi tanóráimnak a díját tudnam kifizetni, hanem a kellékeket,utazási költséget a fellépésre és a téli tréningem díját is fedezte, ami nagyon nagy segítség az előadás és a saját fejlődésem szempontjából is. Nekem abban segített az ösztöndíj leginkább, hogy jobban értékeljem az időt, a munkát, a pénzt, saját magamat és rájöjjek, hogy mennyi lehetőségem van az életben, amit nem csak magamnak köszönhetem, de most felfedeztem és nagyon hálás vagyok érte

Bara Gabriella (táncművészet)

Bara Gabriella vagyok. 16 éves, a Nagydobronyi Középiskola végzős diákja. Amit a pályázatom beadásánál is említettem, a tanulás mellett a legfontosabb dolog számomra a néptánc, a magyar kultúra és hagyomány ápolása, s annak átadása. Pályázatom a táncművészet kategóriában került elbírálásra. Nagyon nagy öröm volt számomra, amikor értesítést kaptam a részesülésről. Szeretném kifejezni köszönetemet a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának. Az ösztöndíj első része által ugyanis sikerült elkészíttetnem két komplekt népviseletet. A népviselet a heti rendszeres fellépések elengedhetetlen kelléke. Nagyon boldog vagyok, hogy részesülhettem az ösztöndíjban.