Egy hívás is segít!

1358

Egy hívás 250 forint adományt jelent.

osztondij@jobbadni.hu /

Beszámolók

Fodor Bálint I. félév beszámoló

Fodor Bálint vagyok, 11 éves. Szegeden a Király-König Péter Zeneiskolába járok. Az ösztöndíjat művészeti, zenei kategóriában ítélte nekem a bírálóbizottság.
 
2017. december 9-én a Szegedi Szimfonikus Zenekarral léptem fel a Kisszínházban.   Két hét múlva Hatvanba mentem a IX. Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztiválra, ahol szólóhangszer kategória II. korcsoportjában I. helyezést értem el furulyával. Az útiköltséget is az ösztöndíjból fedeztem. Most újabb versenyre készülök klarinéttal, ami március 7-én lesz Szentesen.  Ezért vettem a hangszeremre új tartozékokat, mert már felújításra szorult. A zeneiskolai II. féléves tandíjat is ebből az összegből finanszírozom majd.  
 Boldog vagyok, hogy én is az ösztöndíjasok közé tartozhatom. Köszönöm szépen! 
 

KISS ANETT I. félév beszámoló 2018

Nagyon megörültem mikor megtudtam,hogy bekerültem az ösztöndij programba.
Ezúton szeretném megköszöni a Magyar Református Szereteteszolgálatnak hogy lehetőségem volt pályázni a Nyilas Misi ösztöndijra.
Moderntáncot tanulok a péterrévei Dr.Kiss Imre művelődési kör,moderntánc csoportjában.
Az elmúlt félében is rendszeresen jártam az órákra, a meglevő táncokat gyakoroltuk.
2017.12.09. a szabadkai  Tornado táncklub nemzetközi moderntánc versenyéről arany éremmel tértünk haza.
2017.12.17. a péterrévei Dr.Kiss Imre művelődési kör hagyományos  karácsonyi műsorán, a meghivott vendégek és a közönség elött léptem fel.
2018 január 13-án, a zentai Merkur-Midnight táncegyüttes szervezésében formációs táncfesztiválon vettünk részt.
Az ösztöndijat táncórákra,verseny utazásokra, benevezési dijra igényeltük erre is fogjuk költeni
Nagy izgalommal várom a következö félévet,ami új táncokat,versenyeket és lehetőséget tartogat számomra.
Készülök az idei  versenyekre  amik előreláthatólag márciusban kedődnek.
Az ösztöndij segitségével külön táncorákon egyéni (solo) tánccal is tudok versenyre nevezni Ezeket a felkészüléseket is az ösztöndij támogatásával valósithatom meg.
A következő beszámolómban már a versenyekről az elért eredményekről,helyezésekről szeretnék irni..

Köszönöm a biráló bizotságnak a bizalmat.

Nagypál Zsófia

Nagypál Zsófia vagyok, Zentán (Szerbiában) születtem. Zeneművészeti kategóriában jelentkeztem. Hatodik éve vagyok a helyi Bartók Béla alapfokú zeneiskola tanulója. Az új fuvola, amit az ösztöndíj első felének kifizetéséből már kézbe kaptam, megkönnyíti a dolgomat, mivel minőségesebben tudok rajta játszani. Idén is, mint minden évben jelentkeztem a Femus Nemzetközi Fúvós versenyre, ahol 3. helyezést értem el az új fuvolámmal. Most egy Belgrádi versenyre készülök, amire májusban kerül sor.

Hálás vagyok a támogatásért.

László Árpád

László Árpád vagyok, a Szabadkai középfokú zeneiskola másodikos diákja. Az iskolába 2016. év szeptemberében nyertem felvételt a legjobb eredménnyel. Jelenleg hegedűt, zongorát és éneket tanulok. A második osztály első félévi eredményeim kitűnőek.

A félév alatt a tanulmányaimat érintő költségek közé sorolható a lakhatásom biztosítására a kollégiumom havi költsége.  Emellett hetente ingázom Szabadka és állandó lakhelyem, Zenta között. A tanulmányaim alatt a tanuláshoz szükséges kottákat, elméleti anyagokat saját magam kell vásárolnom. Számomra az elsajátított tudást a rengeteg gyakorlás útján tudom elérni. Napi több órát szoktam hegedűn, zongorán gyakorolni. A hegedűhöz való felszerelésem a gyakorlások során hamar elhasználódik, amelyet cserélnem kell. Ilyenek a húrok, vonó, és a gyanta.

Az Önök által meghirdetett és elnyert ösztöndíjat, a fent említett költségek kiegészítésébe invesztálom. Ez alkalommal is köszönöm, hogy ösztöndíjban részesítettek és ezzel segítették szakmai előrehaladásom

Lengyel Diána táncművészet

Szeretnék köszönetet mondani nyereményemért a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának. Nagyon remek lehetőségnek tartom a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot. Nekem már nagyon sok mindenben segített a pályázati összeg első része, többek között új felszereléseket vehettem belőle (balettcipőt, gyakorló dresszt, nadrágot és harisnyanadrágot). A csoportos óráim mellett a hetente kétszer tartandó különóráimat is ebből tudom finanszírozni, ahol az egyik órán az országos versenyekre benevezett szólótáncomat készítjük, a másik órán pedig szakmai fejlődésemet helyezzük az első helyre. A márciusban és áprilisban megrendezésre kerülő országos táncművészeti versenyekre és fesztiválra a nevezési díjakat is ebből az összegből fizettük be (két csoportos tánc és egy szóló tánc), valamint az útiköltséget is ebből szeretnénk finanszírozni

Opauszki Péter

Hét éves korom óta kajakozom a zentai Tiszavirág Kajakklubban. Korcsoportomban, 1000m egyéniben negyedik lettem, így a 2018.-as évre már feljebb tudtam tenni a lécet a magammal szembeni elvárás kapcsán.  Nagy vágyam volt, hogy eljuthassak a csapattal egy úgynevezett melegvizes edzőtáborba szezonkezdés előtt. A Nyilas Misi ösztöndíj ezt tette lehetővé számomra. Így  nagyobb eséllyel vághatok neki az országos válogatónak is és az előttünk álló versenyeknek is.

Köszönöm a lehetőséget ezúton is.

Kovács Alex

Nagyon szépen és szívből köszönöm a pozitív döntést és elbírálást. A szüleimmel az első félévre szóló támogatást  a versenyhelyszínekre való szállításra és a benevezési díjak fedezésére költöttük. Az én településem, kisvárosom, Kúla - a Délvidéki szórványmagyarság peremén van, elég messze minden versenyhelyszíntől. Az utaztatás a versenyekre is komoly falat a családom büdzséjének, így az Önök által elnyert összeget erre használtuk fel – utaztatás a helyszínekre, valamint a versenyek benevezési díjaira. Az első félévben ezeken a versenyeken voltam, valamint egy számomra nagyon fontos matematika táborban:

Szerbiai matematikai olimpia országos döntője, Belgrád, november 2017 (I. díjat nyertem)

Szerbiai internetes olimpia országos döntője, Belgrád, december 2017 (I.díj)

Fekete Mihály emlékverseny, Zenta, december 2017 (I.díj)

Curie matematika emlékverseny, Zenta, február 2018 (II.díj)

Szerbiai községi fizikaverseny, február 2018 (I.díj)

Szerbiai községi matematikaverseny, február 2018 (I.díj)

Szerbiai községi informatika – programozó verseny, február 2018 (I.díj)

Hétvégi matematika tábor, Budapest, január 2018 ( Pósa Lajos és Juhász Péter neves matematikusok szervezésében ) A legtöbb verseny még cask a második félévben lesz. Azokról majd a következő beszámolóban írok. Még egyszer köszönöm, hogy pozitív döntésükkel mindezekhez hozzájárultak és nekem és családomnak lehetőve tették a fentieket. Isten tartsa meg eme jó szokásukat és a legjobbakat kívánom Maguknak a közeljövőben, de a távolabbi jövőben is. Jó, hogy vannak!

Paládi Máté

Az én nevem Paládi Máté. 2005.05.31.-én születtem Nagyszőlősön. Jelenleg Kárpátalján élek, Tiszapéterfalván.

Itt a Tiszapéterfalvi Kölcsey Ferenc középiskolában, és a Tiszapéterfalvi Művészeti Iskolában tanulok(zongora szakon). Sok versenyre járok mindkét iskolából. De ezek közül a zongoraversenyeimre vagyok a legbüszkébb. Mindig kiemelkedő helyen szoktam végezni. 

Egy évben több versenyen veszek részt. Például a legutóbbi versenyem is, egy igen magas szintű nemzetközi zongoraverseny volt, amely Budapesten került megrendezésre. Nagy örömömre szolgál, hogy a Ferenczy György zongoraversenyen két dijazásban is részesülhettem: a legsikeresebb határon túli magyar versenyző, és nem utolsó sorban egy harmadik helyezés. Ez szerintem nagyon jó eredmény, mivel 16 ország versenyzői mérték össze tudásaikat.  Ezek az utazások és a versenyekkel járó költségek  igen-igen megterhelő a szüleim részére.

Ezért köszönetet szeretnék mondani a tisztelt jótékonysági alapitványnak, hogy támogatják a tanulmányaimat,utazásaimat, fellépéseimet, ami az önök segitsége nélkül igen nagy anyagi terhet jelentene szüleimnek.