Egy hívás is segít!

1358

Egy hívás 250 forint adományt jelent.

osztondij@jobbadni.hu /

Bíráló bizottság

A program fővédnökei az idei évben:

Gergely István, a program fővédnöke

Kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó. A Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja. 2013 óta Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett a magyar válogatott kapusedzője és csapatvezetője. A sportoló gyerekek közül fogja majd értékelni a legtehetségesebb pályázókat.

„Mint olimpiai bajnok pontosan tudom, hogy ahhoz, hogy egy tehetség kibontakozhasson, hogy elérhessük a céljainkat meg kell ragadnunk a lehetőségeket. Ebből sajnos nincs sok. Szeretném, ha ezen a programon keresztül minél több gyereknek lehetőséget tudnánk adni arra, hogy önmaga lehessen és egy esélyt kapjon a bizonyításra, hogy tud élni a lehetőséggel.„

Herczeg Hajnalka – Hajdara Tamás

Táncművészet kategóriában bírálják el a pályázatokat. A 2014-es Fölszálott a páva döntősei.

„Egy frappáns táncszóval, mint mottóval bíztatnánk minden pályázót: – Helyet-helyet Nekünk is, Ha kicsinyek vagyunk is!-“

Nemcsicsné Molnár Gyöngyi

Karinthy Frigyes Gimnázium igazgató helyetteseMagyar nyelv- és irodalom szakos tanár 

„Légy kíváncsi magadra! Te egy hihetetlenül értékes mobil vagy. Benned hatalmas értékek vannak, és csak nyomogasd a gombokat, csodálkozzál rá: jé, én ezt is tudom, ehhez is értek, azt is meg tudom tanulni. Most minden, mindenki azt akarja, hogy te figyeljél rá... Én azt akarom, hogy figyeljél önmagadra, és fedezd fel azt a virágot, gyümölcsöt, melyet kis magként beléd rejtett el a teremtő Isten.” (Böjte Csaba) Megtiszteltetésnek érzem, ha ebben a felfedező munkában társ lehetek.

Horkay György

Ny. Igazgató Kecskemét Református Gimnázium - Matematika , fizika szakos tanár

„Tíz éve vagyok nyugdíjban és azóta a református közoktatással megszakadt a kapcsolatom. Így különösen jól esett, hogy Kocsis Attila – emlékezve korábbi munkakapcsolatunkra – megkeresett és ajánlotta a részvételt a Nyilas Misi program bíráló bizottságában. Örömmel tettem eleget a felkérésnek, mivel mindig igyekeztem felfedezni a tehetségeket az osztályaimban. Köszönöm a lehetőséget, hogy immáron második alkalommal megismerkedhetek számos kiváló, rászoruló fiatallal.”

Morávek Ildikó

Mozgás pedagógus 

„Meg kell tanítani a gyerekeknek azt, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó jegyeket kapjanak. Azok a gyerekek, akik élvezik a kihívások legyőzését, felnőtt életükben is keresni fogják a kihívást jelentő helyzeteket. Nagyobb valószínűséggel ragadnak meg új lehetőségeket, keresnek új módszereket, dolgoznak olyan feladatokon, amelyeknek nincs egyértelmű megoldása, és ösztönöznek másokat arra, hogy nehéz problémákon dolgozzanak.“  Csíkszentmihályi Mihály

Busa Attila

Katonai Informatikai Rendszer üzemeltető ágazat, informatika oktató és ágazatvezető osztályfőnök

“Nagyon megtisztelő segíteni a felnövekvő ifjúságot és szerepet vállalni valami igazán jóban. Mikor először láttam meg a felhívást az elbírálói pozícióba elgondolkodtam a dolgon, de nem voltam benne biztos, hogy a rohanó túlzsúfolt életembe be tudom-e illeszteni. Az igazat megvallva el is hessegettem az ötletet, mondván, hogy Isten úgyis megtalál, ha feladat van számomra. Most már tudom, hogy az volt az első megkeresése. Lustán tudomást se vettem róla. Majd teljesen véletlen, napokkal később kaptam még egy e-mailt, amiben az szerepelt, hogy továbbra is hiányzik az informatikai területet bíráló illető. Ekkor már biztos voltam benne, hogy én vagyok az, akinek jelentkeznie kell, és Isten majd csinál Nekem elegendő időt a pontozásra. Így is lett. Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem ebben és pontozhattam a gyakran szívfacsaró sorsokat bemutató pályázatokat. Remélem tudtam segíteni!”

Tripsánszki Dávid

Grafikus

„A hátrányos helyzetű fiatalok támogatása elengedhetetlen feladat a mai világban. Kiváltságos és magasztos dolog, amit büszkén vállalok. Minden emberre ráférne egy hét a nyomorban, hogy észrevegye mennyi érték van körülötte és mi az az értékrend. Én is nehéz körülmények között éltem, gondolkodtam, tanultam, amit a családom, barátaim támogatása nélkül nem tudtam volna magam mögött hagyni . A Bizottsági részvétel megtiszteltetés. Nem gondoltam volna, hogy 26 évesen egyszer én tudom hozzásegíteni a fiatal generációt az előrébb jutáshoz. Utólag is köszönöm a felkérést…”

Soós Lilla

Gitártanár, kamaraművész.

"A nyertes pályázók beszámolóiból kiderül, hogy nagyon örültek az ösztöndíjnak. A támogatás segítségével különórákra járhattak, fesztiválokon és mesterkurzusokon vehettek részt. Pontjaimmal biztatni, segíteni szeretném azokat a tehetséges fiatalokat, akik komolyan veszik a gyakorlást és szívből zenélnek, énekelnek."