Egy hívás is segít!

1358

Egy hívás 250 forint adományt jelent.

osztondij@jobbadni.hu / +3630/303-8051

Beszámolók

Adamik Tamás

Tamás továbbra is a sok más elfoglaltsága mellett odaadóan űzi kedves sportágát a vízilabdát a komáromi vízilabda klubban / KVP Komárno /. Hetente 3-4 alkalommal jár edzésre Komárnoba, ami lakhelyétől 24 km-re található 17:00 –tól este 19:30-ig. Havonta 1x hosszú hétvégére, azaz bajnokságra utaznak ki olyan városokba, mint Tapolcsány /Topolcany/, Bajmóc/Bojnice/, Pőstyén /Piestany/, Pozsony /Bratiskava/ stb.  

A klubbnak havi 20 euró havi tagsági illetéket fizetünk. Tamás csapatsportot űz, így méltóképpen megemlíteném, hogy a gyermekek nagyon szép erdményeket érnek el Gergely Mihály és Balázs Sándor edző urak kezei alatt. Mellékelném a Tamásról készített fotók mellé az egyik regionális hetilap idei írásait is.

Fodor Ferenc Andor

A megküldött ösztöndíj mindkét része a sportoló felhasználásában, sporttevékenysége fejlesztése céljára a Szolnoki Vízilabda Sport Club számlájára tagdíjfizetés térítésére került felhasználásra, melynek összege 8.000,- Ft/hó azaz nyolcezer forint, valamint sportfelszerelés vásárlására (úszónadrág, köntös, papucs, úszószemüveg) és a tanév alatt felmerült utazási költségeit fedezte.

Az egyesület a hét minden napján biztosította a tanuló részére az edzés lehetőségét (vízfelületet edző,- és konditermet, öltözőt), szakképzett trénerekkel, vízilabda edzőkkel. Hétvégeken Andor a Szolnoki Vízilabda Sport Club serdülő és ifjúsági korosztályos csapatában vett részt a Magyar Vízilabda Szövetség által megrendezett Országos Vízilabda Bajnokság mérkőzésein. Andor az edzéseken szorgalmasan készült, a bajnoki meccseken is eredményesen szerepelt csapatával. Az elmúlt tanévben megrendezésre került Szolnokon több számos vízilabda kupa, torna, ahol szép sikereket értek el. Egyike volt a II. Boros Ottó Serdülő Vízilabda Torna (2017.), melyen csapata ezüstérmes lett. Ezen a tornán Andor egy mérkőzésen 3 gólt is lőtt, mellyel kiemelkedően hozzájárult a győzelemhez.

Andor az elmúlt tanévben sikeres vízimentő (nyíltvízi, belvízi) / úszómester vizsgát tett, melyek megszerzésével a nyári szünidőben elsősegélynyújtás, vízből mentés, karitatív önkéntes munkát vállalhat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület megbízásában.

Mélységes hálával és köszönettel tartozunk az alapítványnak, hogy hozzásegítették Őt támogatásukkal kitartó, eredményes edzőmunkájához és céljai megvalósításához!

Fodor Fiorella Ilona

A megküldött ösztöndíj mindkét része a sportoló felhasználásában, sporttevékenysége fejlesztése céljára a Szentesi Vízilabda Klub számlájára tagdíjfizetés térítésére került felhasználásra, melynek összege 7.000,- Ft/hó azaz hétezer forint, valamint sportfelszerelés vásárlására (úszódressz, köntös, papucs, úszószemüveg, vízilabda) és a tanév alatt felmerült utazási költségeit (Szentes-Szolnok) fedezte.

 

Az egyesület a hét minden napján (hétfőtől szombatig) biztosította a tanuló részére az edzés lehetőségét (vízfelületet edző,- és konditermet, öltözőt), szakképzett trénerekkel, vízilabda edzőkkel. Hétvégeken Fiorella a Szentesi Vízilabda Klub Leány gyermek és serdülő korosztályos csapatában vett részt a Magyar Vízilabda Szövetség által megrendezett Országos Vízilabda Bajnokság mérkőzésein. Továbbá kettős játékengedéllyel szerepelt eredményesen Vidék Bajnokságban is a szolnoki Invictus Vízilabda Egyesület játékosaként.

Fiorella az Magyar Vízilabda Szövetség 2002-es korosztályos Leány Válogatott utánpótlás keretének tagja, így számos tehetséggondozó edzésen, felkészítésen és bajnoki kupán, tornán vett részt az elmúlt tanévben is. 2017. 06.29 és 07.02 között került megrendezésre Szentesen a tanév utolsó ilyen összetartása, melyen Hollandia korosztályos Leány Válogatott csapatával mérték össze erejüket a lányok, ahol a magyar lányok 2. helyen végezetek.

A Magyar Vízilabda Szövetség Országos Leány Gyermek Vízilabda Bajnokságát 2016/17-es évben Szentes csapata nyerte, ahol Fiorella az év során számos bajnoki mérkőzésen kiemelkedően hozzájárult csapata sikeréhez, lőtt góljaival, labdaszerzéseivel, védő, átlövő tevékenységével eredményesen zárta az évet.

Áy Krisztina

I. félév beszámoló:

Az ösztöndíj elnyerésének nagyon örülünk és ezúton is köszönjük szépen!

Az ösztöndíj összegét tagdíjra fordítottuk; modern táncot és mazsorettet tanulok  ugyanabban a táncklubban. (Dalma Dance Club)

2016. október 29.-én Martfűre utaztunk, ahol táncos csapatunkkal minősítő versenyen vettünk részt. A részvétel eredményes volt, ezüst minősítést kaptunk.

2016. december 17.-én településünkön, Abádszalókon egy adventi program keretében mutattuk be a meghívott vendégeknek és az érdeklődő közönségnek a félév során elsajátított tánctudásunkat. A tánciskola vezetője ezen a rendezvényen adta át a félévi tánc-bizonyítványainkat, mely idén is csak ötösöket tartalmaz.

2017. januárjának végén az iskolában is kézhez kaptuk a félévi tanulmányi értesítőt. Ebben a félévben egyetlen négyesen kívül az összes többi tantárgyból ötösöket kaptam, két tantárgyból dícsérettel.

Az ösztöndíj nagyon sokat segített abban, hogy mivel fedezte a havi tandíjat, a tánctanulással, fellépéssel járó egyéb költségek (mazsorett bot, nevezési díj, útiköltség) kifizetése maradt csak anyukámra.

II. félév beszámoló: 

Ebben a félévben is szorgalmasan jártam táncpróbákra; gyakorolni a régi és tanulni az új táncokat. 2017. márciusában mazsorett versenyen vettünk részt Törökszentmiklóson, az UDO Moderntánc Kupasorozat keretein belül, ahonnan ezüst éremmel térhettünk haza. Ebben a félévben több fellépésre is adódott lehetőségünk településünkön: mazsorett és modern tánc pprodukciónkkal részt vettünk a Tisza-tó tortája elnevezésű programon, valamint a Majálison is.A különböző, tanórákon kívüli elfoglaltságok – így a tánc is – anyagi ráfordítást igényel. Az ösztöndíj nagyon sokat segített nekünk, hiszen lehetővé tette, hogy a havi tandíjat ebből fizessük ki, így könnyebb volt a többi kiadást saját jövedelemből finanszírozni. Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a részünkre nyújtott anyagi támogatást!

Balecki Roland

A pályázatnak köszönhetően részben felújítottuk boksz felszereléseimet. Sikerült lecserélnem a régi kapott, szakadozott mezt. Új bandázst és fogvédőt is vettünk. Megoldódott az edzésekre történő utazásom is.

Örülök és hálás vagyok, mert az Önök segítsége nagy mértékben segítette szüleimet is.

Bálint Alexandra

Nagy öröm volt számomra, amikor tavaly októberben ismételten arról értesültem, hogy a Nyilas Misi ösztöndíj pályázat egyik nyertese vagyok. Ezen az éven is folytattam tanulmányi munkámat a biológia illetve a kémia területén. Nagy segítség volt az ösztöndíj ismét. Az összeg felhasználásával tudtam kiegészíteni azt a pénzt, amelyből egy laptop vásárlásával pótoltam a tavalyi évben tönkrement számítógépemet. Manapság, számítógép nélkül nehéz megoldani egyaránt az iskolai feladatokat, valamint a versenyre való eredményes felkészülést. Hálás vagyok az ösztöndíjért, hiszen az ebből vásárolt eszköz lehetővé tette, hogy elérjem a következő eredményeket:
II. helyezés a járási Ukrán Oktatási Hivatal által szervezett biológia versenyen
III. helyezés a KMPSz által szervezett földrajz vetélkedőn
I. helyezés a KMPSz  által szervezett Szent-Györgyi Albert kémia vetélkedőn
I. helyezés a KMPSz által szervezett Margittai Antal biológia vetélkedőn

Barbarics Csanád

Barbarics Csanád vagyok. 2000. június 9-én születtem Veszprémben. Középiskolai tanulmányaimat a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban, zongora szakon végzem. 10. osztályos vagyok. Nagyon örültem, amikor értesültem arról, hogy a Nyilas Misi Ösztöndíjprogram egyik nyertesének választottak a 2016/2017-es tanévben.

Pályázatomat zenei témakörben nyújtottam be. A zeneművek tanulásához nélkülözhetetlenek a jó minőségű kották, melyek az Interneten keresztül elérhetőek, de sajnos gyakran nagyon pontatlanok, hibásak. Egy már begyakorolt mű részletének, vagy egészének más módon történő megjelenítése megváltoztathatja a szerző eredeti mondanivalóját. Sajnos velem is előfordult már, hogy ilyen kottából tanultam meg egy-egy darabot, s amikor megnéztem az eredetit abban az teljesen máshogy volt leírva.

Egy komolyabb versenyen elvárás, hogy a versenyszervezők által meghatározott kottából kell a zeneművet megtanulni, és azt be is kell mutatni a zsűrinek. Az eredeti jó minőségű kották nagyon drágák. A pályázatban elnyert ösztöndíjból sikerült két db. nagyon jó kottát megvásárolnom, melyek a mostani repertoárom bővítéséhez nagy segítségemre vannak. Különösen fontos volt az első félévben, ezek beszerzése, mert kamarazenekarommal részt veszek a VIII. Országos Kamarazenei versenyen, ami 2017. február 24-26 között kerül megrendezésre Szegeden.

Benedek Violetta

Örömmel értesültem arról, hogy a Nyilas Misi ösztöndíjprogram egyik nyertesévé váltam. Szeretném megköszönni a lehetőséget, a bizalmat és a támogatást. Idén érettségizem, szeptembertől egyetemen szeretném folytatni a tanulmányaimat. Az első félévet kitűnő bizonyítvánnyal zártam, részt vettem különböző tantárgyi vetélkedőkön, amelyeken eredményesen szerepeltem.
Az érettségi vizsgák sikeres letétele érdekében, úgy Magyarországon, mint Ukrajnában, több tantárgyból is különórára járok. Az ösztöndíj által nyújtott támogatás nagy segítség a családomnak ezek finanszírozásában. Ezenkívül a vizsgákra való eredményes felkészülés érdekében magyarországi tankönyvekre is szükség volt kémiából és biológiából, melyeket szintén az ösztöndíjból vásároltunk.

 

Bere Johanna Zoja

Bere Johanna Zoja 2012-től műkorcsolyázik, 2013-tól versenyzik Romániában. A műkorcsolya az a sport ahol rengeteg időt fordítanak az edzésre, pont ezért nagyon fontos hogy milyen a műkorcsolya is. Vannak műkorcsolya cipők amivel semmilyen ugrást nem lehet ugrani, van olyan műkorcsolya amivel csakis szimpla ugrásokat lehet ugrani, van olyan műkorcsolya amivel már a dupla ugrásokat is meglehet ugrani, van olyan műkorcsolya is amivel a tripla és a még bonyolultabb ugrásokat is meglehet ugrani. Minél magasabb az ugrás szám annyival drágább a műkorcsolya is. Az a gyerek aki műkorcsolyázni tanul, először szimpla ugrásokat tanulja meg, már versenyekre kellenek olyan szimpla ugrások ami ugrás kombinációnak számít, itt jön képbe a tehetség. A műkorcsolya minősége egyenesen arányos a műkorcsolyázó eredményeivel. Nem lehet rossz minőségű műkorcsolyával jó eredményt elérni. Ezt most mi is beláttuk, eddigi versenyein Zóyának elég gyenge minőségű műkorcsolyái voltak amivel mégis ért el országos és nemzetközi dobogó helyezést. Idén 2017-ben már dupla ugrásokkal kellett versenyeznie, szépen sikerültek az ugrások, mégis pont levonást kapott a bíróktól, mivel a műkorcsolya amivel versenyzett nem megfelelő dupla ugrásokhoz és az ugrásai nem értek annyi pontot amivel dobogós tudna lenni. Jelenleg a 2018-as versenyre már egy új korcsolyával fog készülni Zóya a Nyilas Misi ösztöndíj mindkét félévének az összegéből egy új korcsolyát fogunk tudni venni amivel újból a legjobb eredményeket tudja elérni a tehetségéből kiindulva, ami nagyon sokat fog jelenteni.

Hálásan köszönjük a Nyilas Misi ösztöndíj támogatást Bere Johanna Zóya részére.

Jelenleg a legjobb eredmény az Országos 5-dik helyezés. 

Bilcsik István

I. félév beszámoló:

 Bilcsik István vagyok , kárpátaljai lakos ,az Ungvári járásban működő Sislóci Középiskola 9.A osztály tanulója. 2016-ban nyertem el képzőművészet kategóriában a Nyilas Misi ösztöndijat. Mivel a grafika és a festészet a legkedvesebb időtöltésem, ezért igy lehetőségem nyilt az ezekhez szükséges felszerelések beszerzéséhez. Az ösztöndij támogatásának köszönhetően folytatni tudtam a különórákon való foglalkozást, és a rajzhoz és festészethez szükséges felszerelés beszerzését is meg tudtam oldani. A pénzből az utiköltséget is fizettük, mivel csak Ungváron tudtuk ezeket a felszereléseket megvásárolni. Az ösztöndij nagyon sokat segitett nekem abban, hogy folytatni tudjam a rajzok minőségi elkészitését. Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy bejuthattam az ösztöndij programba. Még egyszer nagyon köszönöm.

Tisztelettel : Bilcsik István, 15 éves

II. félév beszámoló:

 Az ösztöndij támogatásának köszönhetően folytatni tudtam a különórákon való foglalkozást, és a rajzhoz és festészethez szükséges felszerelés beszerzését is meg tudtam oldani. A pénzből az utiköltséget is fizettük, mivel csak Ungváron tudtuk ezeket a felszereléseket megvásárolni. Az ösztöndij nagyon sokat segitett nekem abban, hogy folytatni tudjam a rajzok minőségi elkészitését. Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy bejuthattam az ösztöndij programba. Még egyszer nagyon köszönöm.

Biró Netti

Szeretném megköszönni Önöknek a támogatást, amellyel hozzájárultak a néptánc tanulmányaimhoz. Ebből az összegből próbaszoknyát vásároltam, valamint dresst, karaktercipőt és harisnyákat. Ezek nem csak a mindennapi próbákhoz, hanem a fellépésekhez is szükségesek. Ezen kívül a féléves tandíjamat is befizettem, így zökkenőmentesen folytathattam a néptáncot, amely már az életem részévé vált.

Bodor Arnold

Köszönettel tartozok a nagyszerű lehetőségért, hogy a felajánlott ösztöndíjjal hegedülni tanulhatok. A második tanulmányi félév során heti egy alkalommal vettem részt heged-oktatáson, és napi rendszerességgel gyakorlok. A következő dalokat tanultam meg:

-          Csillagok, csillagok

-          Tavaszi szél

-          Márványkőből

-          Magyar Himnusz

-          Dübörög a sebes gőzös kereke

-          Tiszti hejsza

-          Hallás szerint Gyimesi nóták, népdalok

-          Láttál e már valaha csipkebokor rózsát

-          Karácsonyi énekek

Az első évben sikeresen vizsgáztam az elméleti és gyakorlati vizsgán. Kitűnő osztályzatot kaptam Szabó József hegedű oktatótól. A nyári szünidőben csoportos fellépésre készülünk Csíkszépvízre.

Csajkos Norbert

I félév beszámoló:

Először is szeretném megköszönni a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy a pályázatom pozitív elbírálása által lehetőséget kaptam tudásom bővítésére. Az ösztöndíjam első részletét főleg a nyelvtanulásra fordítottam. Decemberben jelentkeztem az ECL nyelvközpont által kiírt, C1 felsőfokú német nyelvvizsgára. Ennek a vizsgának a költségeit és a magántanárom általi segítséget is az ösztöndíjból sikerült fedeznem. A szóbeli részét sikeresen teljesítettem, így az elsőkként szerezhettem meg az osztályunkban a felsőfokú bizonyítványt. Ezzel a nyelvtudással már biztosan, határozottan tudok segíteni társaimnak a német tanulásában. Jövőbeli céljaim közé tartozik az írásbeli felsőfokú nyelvvizsga megszerzése is.

II. félév beszámoló:

Az ösztöndíjam második részletét megkaptam és hasonlóan használtam fel, mint az előzőt. Decemberben jelentkeztem az ECL nyelvközpont által kiírt, C1 felsőfokú német nyelvvizsgára. A szóbeli részét ekkor, az írásbeli részét viszont később tettem le. Ennek a vizsgának az írásbeli részét és a magántanárom általi segítséget is a második ösztöndíjból sikerült fedeznem. Ezenkívül előrehozott érettségire vállalkoztam német nyelvből és az ehhez tartozó segédleteket, könyveket is ebből az ösztöndíjból sikerült fedeznem. Tegnap kaptam meg az eredményem, amely egy 93%-os német érettségi. Ezzel a nyelvtudással már határozottan jól tudok boldogulni mind az iskolapadban, mind a való életben.

Czövek Bianka

2016 októberében örömmel értesültem arról, hogy az általam benyújtott ösztöndíjpályázat pozitív elbírásában részesült, és hogy én is az egyik nyertese vagyok a Nyilas Misi ösztöndíj programnak a 2016/2017-os tanévben.

Ebből az ösztöndíjból néptánc kellékeket vásároltam melyek segítségemre lesznek a fellépéseken, mivel a békési Belencéres Néptáncegyüttes tagja vagyok. Ezek a következők: karakter cipő, dresszeket, szoknyákat, hímezett szalagot.

Köszönöm a kuratóriumnak, hogy részesülhetek az ösztöndíjból, nagy segítség ez nekünk.  

Csatlós Jácínta

Nagyon örültem, mikor értesültem arról, hogy megkapom a Nyilas Misi ösztöndíjat, mert sok tervem volt a felhasználását illetően.

2016 decemberében a XIV. Regionális trombitaversenyen szép eredményt értem el, arany fokozatot ítélt nekem a zsűri. Ez a verseny Veszprémben volt, így az útiköltségre kapott kölcsönt az ösztöndíjból szeretném visszaadni. 2017 februárjában további verseny van kilátásban Szombathelyen melynek költségeit szintén az ösztöndíjból szeretném kifizetni, illetve még ebben az évben egy országos selejtezőt is tervezünk, ennek helyszíne még nem köztudott.

Terveim között áll, hogy szakmai fejlődésem érdekében komolyzenei fúvós koncertekre látogassak el, mely az ösztöndíj nélkül számomra nem valósulhatna meg.

Az ösztöndíjat szeretném továbbá egy saját hangszer vásárlására is fordítani, hiszen hosszú távra tervezem a trombitálást, és, ha kikerülök a zeneiskolából, akkor elengedhetetlen egy saját hangszer. Ennek összegéhez azonban még több forrásra kell támaszkodnom.

2017. február elején kell a 2. félévre a zeneiskolai térítési -, valamint hangszerhasználati díjat befizetni, ezt is az ösztöndíjból szeretném megtenni.

Köszönöm a támogatást, az ösztöndíj valóban nagy segítség számomra szakmai fejlődésemben.

Csipak Noémi

A  Nyilas Misi ösztöndíj nagy mértékben segítette a fejlődésemet. Annak segíteségével tudtam finanszírozni a  zeneiskolát, ami hatalmas lehetőségeket nyit meg előttem. A zeneiskolában szólóéneket és trombitát tanulok. A jövőben is szeretnék zenével foglalkozni, ebben pedig a zeneiskola a fő tanítóm. Már elkészültem az idei verseny anyagommal, és már csak várom az adódó alkalmat, amikor be is mutathatom azt a közönségnek. A zene számomra a legfontosabb, és az ösztöndíj lehetővé teszi, hogy élhessek is benne.        

Dani Norbert

Az elnyert ösztöndíjat bőgő húrra és magán órákra fordítottam,ez sokat segített a zenei tanulmányaimban.

Köszönöm szépen a lehetőséget hogy részhesülhettem!

Darabos Dominika

 

Egy év elteltével rengeteget tanulhattam a különórák által, amiket az ösztöndíj elnyerése tett lehetővé. Ahogyan a félévi beszámolómban is említettem, anatómiai ismereteimen kezdtünk dolgozni tanárommal. Ahogyan telt az idő és egyre több csont- és izomtanulmányom született, úgy éreztem, kezdem igazán megismerni az emberi testet, így élethűbben megalkotva az egyes rajzokat. Az utóbbi félév során már az emberi test teljes csontvázszerkezetét is le tudtam rajzolni, és hatalmas segítséget jelentett, hogy nem fénykép vagy számítógép képernyője alapján kellett lerajzolnom, hanem élőben tudtam szemügyre venni a legapróbb részleteket is. A koponya alapos tanulmányozása után már élő modell utáni rajzzal is megpróbálkoztam. Természetesen nemcsak az emberi testtel foglalkoztunk, hanem kisebb-nagyobb kitérőkkel csendéleteket, drapériákat is rajzoltam. Az órákon szerzett sikerélmény arra ösztönzött, hogy itthon is bátran próbáljak ki új eszközöket, technikákat és témákat a kreativitásomra támaszkodva. Egyre magabiztosabban bánok az eszközökel, és természetesen nagy örömöt jelent számomra, hogy egyre sokszínűbbek az alkotásaim. 

Köszönöm szépen a lehetőséget! Hatalmas segítséget nyújtott. (ÉLETKOR: 16, KATEGÓRIA: rajzolás, festés, ORSZÁG: Magyarország)

Dolnik Dávid

Név:Dolník  Dávid

Életkor:16

Ország: Szlovákia

Város: Komárno

Kategóia: sport

Az ösztöndíj előbbre vitt, mivel megtudtam venni az új íjat és íjászkesztyűt  amelyre szükségem volt.

Dukin Szintia

Terveim között szerepel, hogy felvételizem a Zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatára a nyolcadik osztály befejezése után. Az iskola lehetőséget biztosít hétvégenként a speciális képzőművészeti felvételire való felkészülésre, amelyeken a tanulók rajztudása, festői készségei fejlődnek, és a rajtuk való részvétel során nagyobb eséllyel felvételizhetnek az iskolába. Ezeket a felkészítő foglalkozásokat februártól majdnem minden hétvégén megszervezi az iskola, és egészen a júniusi felvételiig tartanak.  Lehetőség van hetedikesek számára is csatlakozni. Bízom benne, hogy az ezeken való részvétel elősegíti képzőművészeti tudásom fejlődését, és lehetővé válik, hogy jövőre sikerrel szerepeljek a háromnapos felvételi vizsgán.

Mindezek mellett igyekszem napjaimat tevékenyen kitölteni, és amennyiben lehetőségem adódik, egyéb tanulmányi versenyen, táborban is kipróbálom magamat.

Az ösztöndíj nem csak anyagi segítséget jelent, hanem lelki támogatást, bátorítást, hogy érdemes dolgoznom, mert a kitartó munka eredménnyel jár.

Emődi Réka

Nemrég voltam felvételizni nyolcadik osztályos révén egy elég erős iskolában, ahol elég magasal az elvárások. Rengeteget tanultam, a tanulás tette ki a szabadidőm minden egyes percét. Már csak a végleges eredményeket várjuk. Viszont az ideiglenes rangsor szerint már benne vagyok az osztálylétszámban. A tagozat, amire jelentkeztem a dráma. Ígyhát nagyon örülök, hogy ballagásom után is azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Körülbelül egy hete annak, hogy részt vettem egy nyelvtani verseny megyei fordulóján. Mérhetetlen boldogság töltött el,amikormegtudtam, hogymegyei második helyezést értem el.

Az ösztöndíjam első feléből származó összeget még nem költöttem el, mivel egy nagyobb tételű dologra gyűjtök. Pontosabban egy saját hangszerre - azaz gitárra – és egy azt hangolni segítő eszközre. És igazából körülbelül ennyi az egész, amit közölni szerettem volna. Most kétújabb versenyre készülök, ezért sajnos a szabadidőm nagy része máris fogyatkozik.

Farkas Krisztina

Nagy öröm számomra, hogy az ösztöndíjprogram részese lehetek. 

A kirendelt összegből finanszírozhatom a kellő eszközöket az érettségire,  valamint a nyári felvételihez szükséges irodalmi könyveket is  megvásárolhatom. Fejlődésemhez és továbbtanulásomhoz igen nagy segítséget nyújt ez a támogatás, amit tudásomnak a legjobb és legmegfelelőbb módja szerint fogok felhasználni.

Fenyvesi Janka

Fenyvesi Janka vagyok, 17 éves Zentáról (Szerbia). Az ösztöndíjat a sporteredményeimmel érdemeltem ki, mivel már többször voltam szerb válogatott.

Minden évben tavasszal kerül megrendezésre az év egyik legfontosabb válogató versenye. Az idén Belgrádban lesz megtartva április 13-15 között, ez a verseny a fő válogató verseny az ifjúsági síkvízi európa bajnokságra, ami az idén szintén Belgrádban lesz megtartva, júniusban. Mivel a kajak egy nyári sport, elég nehéz kellőképpen felkészülni a tavaszi verenyre, amihez elengedhetetlen egy edzőtábor melegebb éghajlaton. Idén Trebinje (Bosznia és Hercegovina) az úticél, amihez nagyban hozzájárult az ösztöníj első része, mert 10 napos edzőtábor áll előttem. Ez csak az egyik felkészítő tavasszal, és még eggyel kell majd számolni. Az ösztöndíj segítségével megkönnyítem a szüleim helyzetét, amiért nagyon hálás vagyok. A válogató versenyen elért eredményeimről majd beszámolok.

Filipcsuk Péter

A pályázatban elnyert ösztöndíj nagyban könnyebbé tette a munkámat. Egy rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező okos telefonra mindig is vágytam, hiszen ez nagyban megkönnyíti a kutatómentorommal, tanáraimmal való kapcsolattartást, valamint az internet hozzáférést is. A pályázat által ez a vágyam valóra vált (iPhone 5S készülék), amit szeretnék ezúton is megköszönni.

Galusz Márton

A nevem Galusz Márton. 19-ik születésnapomat ünnepeltem idén januárban. Nagyon örültem, mikor értesültem arról, hogy megkapom a Nyilas Misi ösztöndíjat. Szerbiában élek, azon belül az északi, Vajdaságban, Zentán. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium matematika szakát fejeztem ebben az évben. Az ösztöndíjat felkészülésemre fordítottam, ebből finanszíroztam az utazást és a különórák egy részét, hogy felkészülhessek az emeltszintű érettségimre, amit sikeresen le is tettem. A budapesti ELTE Informatika szakára szeretnék bekerülni. Támogatásukat köszönöm, az ösztöndíj által elért céljaim nagy lépéssel közelebb kerítettek álmaim eléréséhez.

Gere Gergely

I. félév beszámoló:

Az első félévben kajak verseny nem volt, mivel ez egy nyári sport. Ilyenkor az atlétikapályán és a tornateremben készülünk fel a szezonra. November 6.-án a Cooper-futáson 2910 métert futottam, ami nagyon jó eredmény. Februárban is lesz felmérő, ott szeretnék 3000-et futni.

Az elmúlt év sikereit figyelembe véve, a Szerb kajakszövetség engem is meghívott a november 26.-i erőfelmérésre, ahol az összesítettben, a kadétoknál a középmezőnyben végeztem. Nagyon örültem, hogy ott lehettem Belgrádban az erőfelmérőn. A következő versenyre készülünk, amit ergométeres országos bajnokságnak hívnak. Az ösztöndíj összegéből szeretnék egy új evezőt venni, és az edzőtáboromat kifizetni, ezzel is segítve a szüleimet.

II. félév beszámoló:

Az elmúlt év sikereit figyelembe véve, a Szerb kajakszövetség engem is meghívott a november 26.-i erőfelmérésre, ahol az összesítettben, a kadétoknál a középmezőnyben végeztem. Nagyon örültem, hogy ott lehettem Belgrádban az erőfelmérőn. 

Most készülünk az idei versenyekre, új evező nyelet sikerült vennem, mivel kinőttem az előzőt.

Vajdasági kajak versenyen szeretnék bekerülni a döntőbe. Az ösztöndíj nagy részét az edzőtáborra fordítom, hogy felkészüljek az idei versenyekre. Ez sokat segít a számomra, és a szüleimnek is.

Köszönöm, hogy az ösztöndíjasuk lehettem.

Gergely Anita Kinga

Az ösztöndíj segítségével jutottam el a nyelvi tanfolyamon a 6-osról a 7-es szintre. A nyelvvizsgához is közelebb kerültem ezáltal, még kb. 3 szintet kell teljesítenem, ezek után fog a szóbeli középfokú nyelvvizsga következni. A fejlődésem által a csapatom bekerült a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakközépiskolája, Szakgimnáziuma és Kollégiuma által rendezett USA versenyre, ahol szép eredményeket értünk el, ezzel is öregbítve iskolánk, a ZAY hírnevét. Ezúton is szeretném megköszönni a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatását, köszönöm, hogy tovább fejleszthetem magam és tovább tanulhatok.

Gőczi Dávid

Kedvenc tantárgyaim egyike a fizika és a matematika. Novemberben is részt vettem a járási vetélkedőn fizikából, ahol 2. helyezést értem el. Január végén volt a megyei versenyem Ungváron, ahol sajnos már nem értem el helyezést.

Szeptemberben hallotam az Ungvári  Nemzeti Egyetem (UNE) előkészitőjéről,  ami felkészít a külső független tesztelésre. Így megpróbáltam pályázni a Nyilas Misi ösztöndíjra, hogy fedezzem az előkészítő költségeit. 2016 decemberében örömmel értesültem arról, hogy az általam benyújtott ösztöndíjpályázat pozitív elbírálásban részesült, és hogy én is egyik nyertese vagyok a Nyilas Misi ösztöndíjprogramnak a 2016/2017-os tanévben. Októberben jelentkeztem a fent említett tanfolyamra. Szerettem volna legalább néhány hónap előkeszítő foglalkozáson részt venni.  A tanfolyam 8 hónapig tart. Minden hónapban be kell fizetni 5800-6000 HUF (525 hrivnya) részvételi díjat. A tanfolyam hetvégenként zajlik, így Beregrákosról beutazok Ungvárra. A tanfolyamon 3 tantárgyat választhattam. Így a kedvenceimet szeretném tovább gyakorolni, a fizikát és a matematikát. De mivel Ukrajnában kötelező  ukrán nyelv és irodalomból vizsgázni, ami nekem nehezen megy,  így a harmadik tantárgy ez lett. Ebből az ösztöndíjból könnyebben tudom fizetni a tanfolyamot, és segítségemre lesznek a tantárgyi vetélkedőkre való felkészülésben, illetve az érettséginél/felvételinél.

Mivel sikerült megnyerni a Nyilas Misi ösztöndíjat,  így szeretném mind a 8 hónapot végigtanulni. A tanfolyam végén lehet vizsgát tenni, aminek a pontjait beszámolják a eredményekhez a független teszteléseknél. Továbbá február hónap második felében meghívót kaptam az UNE-től, hogy vegyek részt egy belső versenyen, ahol helyezés fejében további többletpontot számítanak a felvételihez. A továbbiakban szeretnék fizikával, matematikával, illetve informatikával foglalkozni. A független tesztelés eredményeihez képest felvételizni szeretnék.

Halász Ella

A nevem Halász Ella, 18 éves asztaliteniszező vagyok Szerbiából, Horgosról. A szabadkai Bosa Milicevic Közgazdasági Középiskolában tanulok.

Jelenleg a Topolyai Asztalitenisz Klubban játszom szuper ligát (legfelsőbb liga Szerbiában) és nagyon nagy célunk bekerülni a rájátszásba (legjobb 4 csapat közé). Jelenleg negyedikek vagyunk a táblán, de két hét múlva nagy megmérettetés vár ránk az újvidéki Radnicki csapata ellen. Erre a meccsre készülök már hetek óta, amikor tehetem napi 4 órát töltöm az edzőteremben!

Horváth Martina

I. félév beszámoló:

Horváth Martina 14 éves tanuló vagyok.  Magyarországon egy Borsod megyei kis faluban, Borsodbótán élek, ide járok általános iskolába. A Nyilas Misi ösztöndíjat művészeti, zenei kategóriában ítélte nekem a bírálóbizottság. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget, a bizalmat és a támogatást. Most felvételiztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerkészítő Szakgimnázium klasszikus zongora szakára. Annak érdekében, hogy ezt meg tudjam valósítani, és jól sikerüljön a felvételim, különórákra jártam Budapestre. Az ösztöndíjat felkészülésemre fordítottam, ebből finanszíroztam az utazást és a különórák egy részét.

II. félév beszámoló:

A Nyilas Misi ösztöndíjat művészeti, zenei kategóriában ítélte nekem a bírálóbizottság. Felvételt nyertem aLiszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerkészítő Szakgimnázium klasszikus zongora szakára. Annak érdekében, hogy ezt meg tudjamvalósítani, és jól sikerüljön a felvételim, különórákra jártam Budapestre. Az ösztöndíjatfelkészülésemre fordítottam, ebből finanszíroztam az utazást és a különórák egy részét. Azösztöndíj második részét klasszikus kamarai órákra fordítottam, melyben sikerült a kitűzöttcélokat elérnem. 2017. május 27-én a MOM Kulturális Központ színpadán felléptem aSnétberger tanítványokkal és tanáraival. Lehetőségem nyílt az ösztöndíj által, hogy leendőközépiskolai tanáromtól különórákat vehettem. Ezúton is szeretném megköszönni alehetőséget, a bizalmat és a támogatást mellyel hozzásegítettek egy cél eléréséhez.

Jana Eszter

Én Jana Eszter vagyok, a Tiszakeresztúri Oktatási-Nevelési Központ 6. osztályába járok, valamint a Tiszaújhelyi Művészeti Iskolában tanulok zongorázni. A Nyilas Misi ösztöndíjat  művészeti kategóriában pályáztam, és megnyertem, valamint az első félévre meg is kaptam.

Először is szeretném megköszönni a döntéshozóknak, hogy ebben az ösztöndíjban részesülhetek. Mivel még két kisebb testvérem is van, és a  szüleim rokkantak, így nekem nagyon nagy segítséget jelent az ösztöndíj. A kapott összegből sikerült megvásárolni egy manuális metronómot, ami nagyon szükséges a zenei fejlődésemhez. Ennek segítségével részt vehettem a Nagyszőlősi járás művészeti versenyén, ahol harmadik helyezést értem el. Ebből a pénzből fizetem a különórákat, mert a zongorából különórákat is veszek, valamint CD-ket vásárolok. Valamint az ösztöndíj segít abban, hogy elutazzak Egerbe, és részt vegyek az ott megrendezendő "Zeneképzelet Négykezes Zongoraverseny  Határok nélkül" versenyen, amely 2017. március 2-án lesz megtartva.

Katona Réka

Nagyon szépen köszönöm a támogatásukat, mivel a szerb nyelvű magánóráimat ki tudtam fizetni a kapott összegből. Az órák pedig hozzájárultak nyelvtudásom fejlesztéséhez.

Katona Sára

Köszönöm szépen támogatásukat, mivel a különórákat egy részét az összegből tudtam kifizetni.

Kása Dániel

Megkaptam az ösztöndíjat és köszönöm szépen.

Ezt a pénzt egy Németországi kirándulásra fogom fordítani amelyet az iskolám a reformció 500. évfordulójára szervez.

Kávai Áron

Köszönöm a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy bekerültem a Nyilas Misi ösztöndíj programba.

A tanévet kitűnő eredménnyel zártam, a versenyeredményeim is jók…

Még az év elején nyertem egy különdíjat is (SD nem formális tanuló diákcsoportjának díja), melynek kapcsán lehetőséget kaptam arra, hogy bekapcsolódjak egy Vándorkönyv megírásába. “A projekt célja, hogy különböző helyen élő, különböző korú, nemű és világnézettel rendelkező fiatal összeadja minden tudását (…)  együtt írjanak egy könyvet tele ármányokkal, kalandokkal és természetesen a kihagyhatatlan romantikával.” http://sdiak.hu/%C3%89n-%C3%ADgy-folytatn%C3%A1m/

A könyv írása jól halad, a szervezők júliusra terveznek egy három napos találkozót Budapesten.  Bár, egy táblagépet szerettem volna vásárolni az ösztöndíj második részletéből (amire az iskolában is szükségem lenne),  a  családdal úgy döntöttünk, hogy az átutalt összeget erre az utazásra, találkozóra teszem félre.
Köszönöm a lehetőséget! Remélem hamarosan egy könyv is - melynek társszerzői között ott szerepel majd a nevem – bizonyítani fogja, hogy jó helyre került a támogatás! 

(16 éves, Szerbia, Magyarkanizsa, Nyelv és irodalom kategória)

Kegyes Dávid

Ahogy az első féléves beszámolómban köszönetet mondtam, itt sem hagyhatom ki, hogy hálámat kifejezzem a támogatásért. Az első féléves összeget utazásra költöttem, és ugyanúgy ezt a második félévit is.

Hogy ne legyek unalmas, ebben a beszámolóban arra gondoltam, hogy elmesélem önöknek az élményeimet, amit a sok utazás során szerezhettem.

Nagyon sok helyet sikerült meglátogatnom a versenyek által. Először is az első fordulók mindig Szatmárnémetiben, a szülővárosomban voltak, ahol sikeresen továbbjutottam a következő fordulókba. Az Irinyi János kémiaverseny második fordulója Kolozsvárott volt, ahol már sokszor jártam de mégis mindig sikerült új oldalát megismernem a megyeközpontban. Itt első lettem, tehát részt vehettem a nekünk nemzetközi fordulónak számító (Magyarországon csak országos szint) Szegedi döntőn, ahol 3. lettem, nagy örömömre, hiszen erdélyi diák még nem lépett dobogóra a 49 év alatt. Szegeden is már voltam legalább háromszor, de mégis ez a kedvenc városom Magyarországon, egyszerűen csodálatos.

A következő verseny az az országos kémiaolimpia volt (Romániában), amely keretén belül elutazhattam egy középkori városba, Târgoviştéra, ahol megismerkedhettem Románia világháború előtti történelmével. Utána Váradra is eljuthattam egy újabb verseny keretén belül. Azt követte újból Kolozsvár egy csapatverseny miatt. A „versenyszezont” zártam Marosvásárhellyel, ahol 3 gyönyörű napot tölthettem el.

Mindezen élmények megvalósulásában részt vett ez az ösztöndíj, mert sikerült eljutnom ezekre a végtelenül elkápráztató, emlékezetes helyekre. (ÉLETKOR: 17, KATEGÓRIA: természettudományok, ORSZÁG: Románia)

Képíró Diána

Az ösztöndíj összegét eszközök vásárlására igényeltem. Mint a pályázatban írtam: „a koncertekre, versenyekre fellépő ruhát..... utazásokhoz ... megfelelő bőröndöt, táskát kell használni”, ezért az ösztöndíj első, tárgyidőszakra kifizetett összegét erre fordítottam.

1. Elsőként egy jó minőségű, több funkciónak megfelelő nagy méretű gurulós bőröndöt és egy kisebb hátizsákot vásároltam (3. számú kép). Kollégista vagyok és a hangszert is mindig magammal kell szállítanom ami összességében nagyon nagy terhet jelent számomra, de tartós betegségem (gerincferdülés) miatt nem tudok cipekedni. Mindemellett januárban gerincproblémámra új, éjszaka viselendő fűzőt (gyógyászati segédeszközt) kaptam, amit szintén csak megfelelő méretű hordozóban elhelyezve tudok hetente a lakhelyünk és a kollégium között magammal vinni. A megküldött ösztöndíj nélkül nem tudta volna családom beszerezni ezt a speciális utazótáskát (19.480 Ft), ezért a legjobb pillanatban kaptunk a Szeretetszolgálattól anyagi segítséget. Így a program nemcsak a tehetségem kibontakozásában, hanem az egészségem megőrzésében is segített, amiért rendkívül hálásak vagyunk.

2. A táska és hátizsák vásárlásán túl fennmaradó összeget fekete fellépő ruha (7.100 Ft) beszerzésére fordítottam, hogy a koncerteken, felvételin stb. alkalomhoz illő módon tudjak megjelenni. A ruhát - nagy örömömre - a múlt heti szalagavató ünnepélyemen már viselhettem, ezért örök emlék marad, hogy erre tűzték a végzős évfolyamon a szalagomat (4.-5. számú kép). A pályázaton nyert összeg ezért megható élményekhez is fog kapcsolódni számomra, és egész életemben emlékezni fogok a szalagtűzöm képeiről az Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány nagylelkű támogatására.

Klima Döniz

Klima Döníz vagyok, Zentán ( Szerbia) születtem 2002-ben, és Adán élek. A helyi Vadvirág Hagyományápoló Körben hat évesen kóstoltam bele a népzene és néptánc világába, és annyira magaménak éreztem, hogy tanulmányaimat is ezen az úton folytatom. A Szabadkai Zeneiskola elsős diákja vagyok népzenei előadó szakon, mint népdalénekes. A tanév elején Kanalas Zsófia tanárnő kezdte meg velem a munkát, januártól pedig Csizmadia Anna tanítványa vagyok. A szeptemberi iskolakezdéstől igen sok esemény kultúrprogramjának voltunk  részesei szólóénekesként és a népzenei szakon működő Dalkötő leánykórus tagjaként, illetve az adai Pergető tamburazenekar énekeseként is. A fellépésekhez megfelelő karakterruha és karaktercipő is szükséges. Az ösztöndíjnak köszönhetően egy néptáncos cipőkhöz igen jól értő mester készített nekem erre a célra megfelelő bőr karaktercipőt és adai varrónő odaadó munkájának köszönve készül az új karakterruhám is. Anna tanárnő az idei Középiskolások Művészeti Vetélkedőjére készít fel, ahol az új ruhámban és cipőmben tudok már színpadra lépni. 

Ez úton is köszönöm, hogy egyike lehetek az ösztöndíjasoknak!

Kollár Martin

Kollár Martin vagyok, 15 éves leszek. Magyarországon, Kübekházán élek. Szegedre járok általános iskolába és zeneiskolába is. Most fogok felvételizni a Vántus István Zenei szakgimnáziumba.

Az ösztöndíjat Művészeti, zenei kategóriában ítélte nekem a bírálóbizottság.

Nagyon megörültem annak, hogy én is az ösztöndíjasok közé tartozhatom. Köszönöm szépen.

Az első félévi ösztöndíjat magán szolfézstanárra költöttem, aki segít felkészülni a felvételihez. A gitáromra húrt és kápót kellett vennem. Kottára is futotta és részben fedezte az utazási költségeimet. Úgy érzem, hogy ez számomra nagy segítség volt. Nemsokára kezdődnek a versenyek, remélem tudom majd bizonyítani, hogy bíztak bennem és támogatnak.

Itt küldöm az egyik felvételi drabomat: 

https://www.youtube.com/watch?v=lxglP2WScxM&feature=youtu.be

A 2. félévben rendezték meg a IX. Tavaszi Gitártalálkozót, ahol kiemelt nívódíjat kaptam.

Kónya Leon

Lévén, hogy a szülőfalum, Muzslya mintegy 100 kilométerre van a mostani iskolám városától, Zentától, így az eddig kapott támogatást az útiköltség fedezésére fordítottam. Sajnos, autóbuszjárat nem létezik Nagybecskerekről, így a szüleim személygépkocsival visznek/hoznak hétvégenként. Annyi bizonyos, hogy az ilyen jellegű támogatásoknak köszönve zökkenőmentesen tudjuk megoldani az utaztatásomat, így a vágyam, hogy továbbra is a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium matematikai szakán tanuljak, beteljesedik. Az ösztöndíj második részéből szakkönyvek vásárlását is tervezem, amire igencsak szükségem van a tanulmányaim során, hisz többször is labdába rúgtam természettudományi versenyeken, mint például a Curie Kémia Emlékversenyen és a II. Talentum természettudományi és informatikai versenyen. Ezeken kívül a tanév második felében is több hasonló versenyen tervezek részt venni, amelyekre kellőképpen fel kell készülnöm.

Kovács Alex

Az ösztöndíjat utiköltségek fedezésére igényeltük. Arra is fogjuk majd felhasználni az első részt. Alex elkövetkező időszaka nagyon tartalmasnak ígérkezik, ugyanis tehetsége lévén nagyon sok tanulmányi versenyen vesz részt. Az alapszintek már megvoltak, most jönnek az országos és nemzetközi szintek, döntők. Az előttünk álló uticélokat, amelyekre az Önök által megnyert összeget fogjuk majd felhasználni, most feltüntetjük:

- előttünk álló utazások az elkövetkező időszakban:

- Kúla – Újvidék – Kúla  / 120 km  /  Bátaszéki matematikaverseny vajdasági döntő                                                             

- Kúla – Szabadka – Kúla  /  140 km /  Zrínyi Ilona matematikaverseny vajdasági döntő                                                              

- Kúla – Újvidék – Kúla  /  120 km /  Kalmár László matematikaverseny vajdasági döntő                                                             

- Kúla – Szolnok – Kúla  /  500 km /  Curie matematikaverseny országos döntő

         -  + szobafoglalás egy alvásra

- Kúla – Szabadka – Kúla  /  140 km /  Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntő,

          Ukrajina / Beregszász, a gyermek elszállítása

          Szabadkára ahonnan indul a szervezett busz

- Kúla – Szabadka – Kúla  /  140 km /  Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntő,

            Ukrajina / Beregszász, a gyermek hazaszállítása

            Szabadkáról ahova hozza a szervezett busz                                                           

Ezek az utiköltségek, átszámolva dinárba és figyelembe véve a kis családi autónk büdzsébarátos fogyasztását is, már többre nyúlnak a 25000 HUF-tól, így nem fárasztanánk önöket a többi kiadásokkal.

A csatolmányba beillesztünk pár képet Alexről a legfrissebb versenyekről.

Ismételten köszönjük szépen a pozitív elbírálást !!!

Kovács Bence

Kovács Bence, 7. évfolyamos tanuló vagyok. A szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolába járok, Magyarországon. 13 éves vagyok és német nyelvet tanulok, ebben a kategóriában is neveztem az Ösztöndíjprogramra, sikeresen.

Az igazi versenyszezon általában a 2. félévben szokott lenni, de én már a következő versenyeken vettem részt eredményesen:

-          Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulója – I. hely

-          Iskolai matematikaverseny - I. hely

-          Kéttannyelvű Iskolák Országos Német Nyelvi Versenye egyéni kategória – III. hely

-          Kazinczy szépkiejtési verseny iskolai forduló – III. hely

-          Bolyai matematika csapatverseny megyei forduló – V. hely

Ezelőtt az ösztöndíj előtt sajnos nem volt arra lehetőségünk, hogy itthon legyen internetünk, ezért elsősorban erre használtuk és használjuk fel ezt az összeget. Azóta a tanítási órákra is sokkal könnyebben fel tudok készülni, mert ha valamit esetleg nem értek, vagy olyan feladatot kapunk, aminek utána kell nézni, akkor nem kell órákat töltenem a könyvtárban a könyveket bújva, illetve nem is kell másokhoz átkéredzkedni 15-20 perc netezésért. Természetesen a versenyekhez a felkészülésben is segít, ugyanis sokféle online teszt és feladatsor van az interneten, aminek szintén utána tudok nézni.

Azonban nem az összes részét az internet-előfizetésre: felhasználtuk például legutóbb az ECDL informatikai vizsga egyik moduljának befizetésére is.

Kovács Patrik Zsolt

I. félév beszámoló:

Patrik az ösztöndíj segítségével részt tudott venni a Magyar Sakkszövetség Maróczy Géza Központi Sakkiskolájának edzésein az elmúlt félévben.  Az iskolában minden nyáron kérvényezni kell a felvételt, Patrik ebben az évben is bizalmat kapott arra, hogy az iskola tanulója lehessen. A Központi Sakkiskola foglalkozásai bentlakással, minden hónapban egy hetet vesznek igénybe. Ilyenkor Patrik nem iskolába jár, hanem a Sakkiskola edzésein, foglalkozásain vesz részt. Ez azért is fontos, mert itt intenzív módon foglalkozhatnak a sakkal, mesteredzők irányításával a saját korcsoportjuk legjobbjaival.

Ezek a hetek nagy részben önköltségesek. A Nyilas Misi Ösztöndíj lehetővé tette, hogy ezen költségeket részben finanszírozni tudtuk, s emiatt az egyéni edzések számát nem kellett csökkenteni.

Patrik jelenlegi edzői: Krizsány László Nemzetközi Mester és Nógrády Vilmos Fide mester.

II. félév beszámoló:

Patriknak a mai napon ért véget az idei évi Korcsoportos Nemzeti Bajnokság Balatonlellén. A Nyilas Misi Ösztöndíj második feléből a versenyen való részvétel költségeinek egy részét fedeztük. Ez nagy segítség volt a számunkra, hiszen a verseny azontúl, hogy kiemelt helyszínen, a Balaton partján került megrendezésre, időtartamában 8 napos, így költsége nagyon magas.

Az ösztöndíj teljes mértékben nem fedezte, de megkönnyítette a verseny finanszírozását, s így nem kellett nélkülöznie az edzői segítséget, felkészítést sem.

A versenyen az U12-es kategóriában 50 induló közül előzetesen a 10. helyre rangsorolták, s a 9 fordulós versenyben sikerült is ezt a helyet megszereznie. Ismét nagyon sokat tanult a versenyből és az elért eredménytől újabb motivációt kapott a jövőre nézve. Még több munkát kell bele tenni, hogy még jobb eredmény jöjjön ki belőle.

Kovács Róbert Kristóf

Ösztöndíjamat a néptánc kategóriában nyújtott teljesítményemért kaptam.

A 2016/2017-es tanév II. félévében még nagyobb sikereket tudtam elérni. Az ösztöndíj lehetőséget biztosított számomra, hogy különböző versenyeken vegyek részt és a nevezési díjakat, valamint az utazás költségeit is tudjam fedezni. Az ösztönzőleg hatott magatartásomra, a feladatokhoz való hozzá állásomra is. Átélhettem a sikert, mind a néptáncban, mind a sportban valamint óriási élmény volt számomra, hogy a tanévzáró és ballagási ünnepségen két díjjal is jutalmaztak (néptánc és sport) eredményeimért. Ilyen élményben még egy tanévben sem volt részem. Éreztem annak a súlyát, hogy az ösztöndíj fejében tőlem elvárnak valamit mind szüleim és a pályázatot megírt pedagógusok, akik egyengették folyamatosan az utamat. Nekik is nagyon sokat köszönhetek az eredmények eléréséért.

Számos iskolai rendezvényen szerepeltem:

·         Farsang

·         Március 15., mely városi ünnepség keretében zajlott

·         A Bereczky Zsigmond Református Általános Iskola (iskolám, ahol 8 évig tanulhattam) megrendezte a leendő első osztályosoknak „Iskolahívogató” műsorát, melyen bemutathattam tehetségemet.

·         A Pál Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncpedagógusa külön órák keretében fejleszti zenei tehetségemet. Az ő segítségével részt vehettem ”Nyitnikék” Művészeti Napokon, melyet a Demecseri Oktatási Centrum Általános Iskolája szervezett. Itt különdíjjal jutalmazták fellépésemet.

·         „Csodát virágzik a jelen „ 2017. március 10. KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS ISKOLÁK VERSENYE ÉS TALÁLKOZÓJA - A REFORMÁCIÓ 500. Évfordulójára szervezett versenyen is részt vehettem néptánc kategóriában.

·         Krétakör Művészeti Verseny, mely 2017. május 26. –án került megrendezésre Tiszalökön pályafutásom csúcsát jelentette, hiszen itt ezüstminősítéssel jutalmazták produkciómat.

·         Sikereim nem értek végett, 2017. június 2-án kiránduláson vett rész iskolánk a Nyírség vágtát megelőző napon II. Outdoor Sportfesztiválon Dögében a futóversenyt megnyerve az osztályomnak belépő jegyet nyertem (15 db) a másnap megrendezésre kerülő Nyírségi Vágtára. Itt találkozhattam a 2016. évi Nemzeti Vágta győztesével.

·         2017. Június 9-n a Vaján testvériskola (Felvidék, Szlovákia) által szervezett focibajnokságon vehettem részt.

·         Tanévzáró- és ballagási ünnepségen átvett díjaim:

Köszönöm az ösztöndíj segítségével elért sikereimet, mely gyökeresen megváltoztatta életemet és megmutatott számomra egy másik utat, melyet követve sikereket érhetek el.

Kovács Vivien

A támogatás segítségével – amiből helyi bérletet vásároltunk - hetente kétszer járok a zeneiskolába. Sokat gyakorolok és szerepléseim is voltak:

Decemberben hegedűjátékkal és citerával léptem fel az Öreghegyi Bodza Citerazenekar évzáró ünnepségén. A citerázást tavaly kezdtem tanulni, szintén nagyon szeretem, tanításom egy helyi hagyományőrzéssel foglalkozó házaspár végzi önkéntes alapon.

Az évzáró ünnepségen citerázásról készült videó az alábbi linken érhető el, a 12 perc 22. másodperctől citerajátékom, 38 perc 12 másodperctől pedig hegedűjátékom hallható, látható.

Vivien citera és hegedűjátéka

Januárban a Kiskundorozsmai Művelődési Ház Újévi koncertjén hegedültem. Februárban sikeres tanszaki vizsgát tettem a zeneiskolában, és a tanszaki hangversenyen is felléptem. Március 15-én szerepeltem a Kiskundorozsmai Művelődési Ház műsorában. Versenyekre is szeretnék menni, ezért most sokat gyakorolok. Május 3-án a Csongrádi Aranyhúr hegedűversenyre, május 20-án pedig majd Szegedre szeretnék menni versenyezni. Idán is fellépek a Gunarasi falunapon hegedűjátékommal, és a citerazenekarral is folyamatos fellépéseink vannak, idén már 11 felkérésünk van.

Még mindig nagyon szeretem a verseket, januárban 2. helyezett lettem a Farkas Dezső szavalóversenyen és májusban is megyek majd a Szegedi Roma Szavalóversenyre, ahová még most válogatom a verseket. A színészi pálya is nagyon vonz, június elején kezdek próbálni, ugyanis szerepelek és énekelek majd a Szegedi Szabadtéri Toscana előadásában, amit nagyon-nagyon várok!

Ladányi Krisztián

Ladányi Krisztián vagyok a Vajdaságban lévő Adorjánon élek szüleimmel,de a 15 km lévő Magyarkanizsára járok kajak edzésre.Az ösztöndíjat a sport kategóriában pályáztam meg.A pénzbeli segítségnek köszönhetően naponta eljutottam az edzésekre,ahol az edző szakszerű felügyelete mellett készülhetem.Február 19-én utaztam el edzőtáborba a Boszniában lévő Trebinje városba.Az útiköltség egy részét az önöktől kapott ösztöndíjból tudtam fedezni.

Laczkó Evelin Vivien

Nagy örömmel értesültem, mikor Édesanyám közölte a hírt, hogy én is részese lehetek a Nyilas Misi Ösztöndíj programnak. Már ez a „nyereség” is egy kezdő löket volt számomra, hogy nyereségekben gazdag szezonom lesz. Laczkó Evelin Vivien vagyok, 16 éves és Romániában élő magyar lakós vagyok. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola tanulója klasszikus gitár főszakon, zongora mellékszakon. Emellett a csíkszeredai Iskolás Sport Klub biatlon, vagyis sí lövészet szakosztályán versenyző.

Az ösztöndíjat minőségi természetes vitaminok és regeneráló krémek megvásárlásra használtam fel, amik segítségével már nyoma sincs a boka sérülésemnek és a fájdalomnak, így bátran és egészségesen kezdtem az idei verseny szezont. Az ösztöndíjat a legjobb időben kaptam meg, mivel nagy szükségem volt rá.  Eredményes, szép verseny szezonban volt részem, minden versenyen a maximumot teljesítettem és ez meg is látszik az eredményeimen.

Eredményeim:

·         Cheile Gradistei Országos Kupa – Sprint – 6 km. – I. hely

·         Dinamo Országos Kupa – Sprint - 6 km. – II. hely

·         Predeál Országos Kupa  - Sprint – 6 km. – II. hely

·         Predeál Országos Kupa – Üldöző – 7,5 km. – I. hely

·         Országos Sportiskolás Bajnokság – Sprint – 6 km. – I. hely

·         Országos Sportiskolás Bajnokság – Üldöző – 7,5 km. – III. hely
 

László Árpád

László Árpád vagyok, a Szabadkai középfokú zeneiskola elsős diákja. Az iskolába 2016. év szeptemberében nyertem felvételt a legjobb eredménnyel. Jelenleg hegedűt, zongorát és éneket tanulok. Az első féléves eredményeim kitűnőek.

A félév alatt a tanulmányaimat érintő költségek közé sorolható a lakhatásom biztosítására a kollégiumom havi költsége.  Emellett hetente ingázom Szabadka és állandó lakhelyem, Zenta között. A tanulmányaim alatt a tanuláshoz szükséges kottákat, elméleti anyagokat saját magam kell vásárolnom. Számomra az elsajátított tudást a rengeteg gyakorlás útján tudom elérni. Napi több órát szoktam hegedűn, zongorán gyakorolni. A hegedűhöz való felszerelésem a gyakorlások során hamar elhasználódik, amelyet cserélnem kell. Ilyenek a húrok, vonó, és a gyanta.

Az Önök által meghirdetett és elnyert ösztöndíjat, a fent említett költségek kiegészítésébe invesztálom. Ez alkalommal is köszönöm, hogy ösztöndíjban részesítettek és ezzel segítették szakmai előrehaladásom.

László Csaba

Sport

2016. szeptember óta rengeteg versenyre tudtam elmenni. Több ifjúsági, amatőr és profi versenyen vettem részt. Az ifjúsági amatőr versenyeken a legtöbbször első, néha második voltam.

A profi versenyeken felnőttekkel együtt indultam.Azokon a versenyeken értékszámokért indultam, mint helyezésekért. A felnőtteket nehezen lehet legyőzni.

Az egyik versenyen 122 pontot szereztem és 3. helyezett lettem a 43-ból. A másik versenyen 94 pontot szereztem és 15. helyezett lettem a 60-ból.

Jelen pillanatban harmad osztályú játékos vagyok 1579 az élőm.

Az ösztöndíj segít abban, hogy még több versenyre el tudjak menni és növelni tudjam a FIDE élő pontomat (14 év, Magyarország)

Mádli Boglárka

Szeretném megköszönni a művészeti ösztöndíjat, amelyben idén részesülhettem. 
Az ösztöndíj segítette a felkészülésemet az egyetemi felvételihez, mivel külön rajzórákra járhattam, ahol sokat fejlődtem. Ahogy már az előző beszámolóban említettem, főleg portrékat és egész vagy fél alakos tanulmányrajzokat készítettünk illetve kockológiákat. A Szent László - évi tárgyalkotó országos pályázaton 1. helyezést értem el, egy általam készített teázó készlettel, amely most a Szent-László-kiállításon tekinthető meg a győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban. 
Még egyszer nagyon köszönöm! (Életkor: 18 év, Kategória: művészet, ​Magyarország)

 

Martin Dominika

Martin Dominikának hívnak, az idén töltöm be a 16. életévemet. Ukrajnában, Kárpátalján élek a családommal egy közel háromezer lelkes községben, Mezőváriban. A 2015/16-os tanévet a helyi középiskolában végeztem. A sikeres felvételi vizsgákat követően az idei tanévet már a Nagyberegi Református Líceum diákjaként kezdhettem. A félévi átlagom 9.71 volt, az osztály egyik legjobb tanulójaként. Sokoldalú diáknak tartom magamat, de hozzám mégis a magyar nyelv és irodalom áll a legközelebb. Ezért is pályáztam bölcsészettudomány kategóriában.

Az ösztöndíj összegéből egy okostelefont szeretnék vásárolni, mert az iskolában nem igazán van lehetőség az internethasználatra, mivel több osztály diákjainak ugyanabban az időben vannak a szilenciumaik, valamint a számítógép használatának ideje is korlátozott. Ezért a házi feladathoz szükséges információknak sajnos nem mindig sikerül időben utánanéznem. Emiatt szeretném nagyon a telefont. Sajnos az ösztöndíj első részlete erre nem elég, ezért meg kell várnom a második részletet is.

Hálás vagyok az Úrnak és Önöknek azért, hogy érdemesnek találtak az ösztöndíj elnyerésére. További Istentől megáldott munkát kívánok!

Marusák Anna

Marusák Anna vagyok, debreceni, 15 éves tanuló. Hatosztályos gimnáziumba járok, matematika tagozatra. A félévi bizonyítványom két négyes kivételével kitűnő volt. A Nyilas Misi ösztöndíjat zenében elért eredményeimért nyertem el, melyért nagyon hálás vagyok. Hétéves korom óta hegedülök, és 11 éves korom óta zongorázok. Ezalatt több versenyen is voltam már, a legtöbb nem városunkban volt. A pályázaton nyert összegnek köszönhetően a hangszereimhez szükséges tartozékokat tudtam beszerezni, mint például új húrok, gyanta, és a zongorát meg kellett javítani. Majd szeretnék egy saját hangszert is, de ehhez más forrásokból is gyűjtenem kell. Továbbá második félévben lesz két verseny, amire megyek, ebből az egyik Dunaújvárosban, így az útiköltséget is ki tudjuk fizetni. Köszönöm a támogatást!

Marx Éva

Novemberben részt vettem Győrben a Nemzetközi Radnóti Miklós Versmondóversenyen. Díjazásban ezúttal nem részesítettek, de a tapasztalataim nőttek a háromnapos program alatt. Szintén novemberben, a vajdasági Bácsfeketehegyen megrendezett Dudás Kálmán Nemzetközi Vers- és Prózamondószemlén ifjúsági kategóriában első helyet ítélt számomra a zsűri (Tóth Péter Lóránt előadóművész, Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművész, Lőrinc Tímea színművésznő, Pataki András, a soproni Petőfi színház igazgatója, Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója), illetve a verseny fődíját, a Dudás Kálmán-díjat is hazahozhattam. Hatalmas élmény volt ez a versenyhétvége, rengeteg újat tanultam, szinte mindenki azon igyekezett, hogy még többet hozzanak ki belőlem.

A megkapott első részletet sajnos nem verseny nevezési díjára költöttem, hanem útiköltségeim térítem ebből. Ugyanis, hetente egyszer szombatonként Szegeden veszek részt érettségi felkészítőn, tehát Szabadkáról utazom Szegedre, majd rendszerint, onnan Csókára édesanyámhoz, és vasárnap este ismét Szabadkára. Kissé nehézkesen jövünk ki anyagilag január óta, ezért a nagylelkű segítségüket arra fordítom, amire jelen helyzetben nagyon muszáj.

Nagy Anita

Már kiskorom óta a sport az életem részét képezte. Ez mái napig sem változott meg. Sajnos az utóbbi időben nem sikerült sűrű napjaimba begyömöszölni ezt a számomra boldogságot jelentő foglalkozást. Mint az ajánló levelekből is látható, 3 évig aktívan részt vettem az Óbecsei női röplabdacsapat edzésein, és versenyein egyaránt. A csapatunkban történő kisebbséget jelképezve egyre több nézeteltérés lépett fel, egyre kényelmetlenül éreztem magam. A csapatjáték nem állt kezemre.

Nem estem kétségbe, motiváltságom igaz mély pontokat járt, ma már újból a sport vizein evezem. Az Óbecsei Atlétikai klub hivatalos tagjává váltam, versenyzőévé. A szerződés megkötése után és tagság kifizetését követően óriási ambiciózussal kezdtem neki. Erőm növelésének érdekében edzőterembe is eljuthatok már, így még nagyobb löketet, és esélyt kapva tehetségem megcsillogtatására, versenyeken történő győzelmekre.

A sport mellett különórákon is részt vehetek. A nyelvek ismerete a mai rohanó világban nagy jelentőséggel bír, legfőképp az angol. Részt veszek egy cserediák programban, ahol az említett nyelv tudása, és gyakorlata alap feltétel.

Rengeteg kapu nyílt meg számomra, és remélem, hogy lesz elég erőm, és időm, akaratom ezek feltérképezésére.

Nagy Antónia

I. félév beszámoló :

Örömmel értesültem arról, hogy az általam benyújtott ösztöndíjpályázat pozitív elbírálásban részesült, és hogy én is egyik nyertese vagyok a Nyilas Misi ösztöndíjprogramnak a 2016/2017-os tanévben. Szíves köszönetemet ezúttal is szeretném kinyilvánítani önök felé a megkapott ösztöndíjért. Jelenleg a Nagydobronyi Középiskolában 10.-dik osztályos tanulója vagyok. Évente részt veszek az ukrajnai és a KMPSz által megrendezett járási és megyei tantárgyi vetélkedőkön és aktív tagja vagyok iskolám mindennapi életének is. A kedvenc tantárgyam a kémia, ebből kifolyólag a kémia versenyekre és emelt szintű vizsgákra való felkészülésem érdekében, kémia tankönyveket vásároltam az ösztöndíjamból. Sikerült beszereznem antikváriumból is könyvet, de a feladatgyűjteményeket újonnan vásároltam, valamint az ukrajnai emelt szintű érettségire való felkészülésre is vásároltam könyveket. Már az éven elkezdek felkészülni az emelt szintű érettségi vizsgákra. Úgy vélem, az alapos felkészülés és gyakorlás meghozza a várt eredményt. Ha sikerül, a jövőben vegyészmérnöki szakon szeretnék tovább tanulni. Számomra mindenképpen sokat jelent, hogy részese lehetek ennek az ösztöndíjprogramnak. Az elkövetkezendő iskolaévben is igyekezni fogok, hogy minél jobb eredményeket érjek el, és jogosult maradjak az ösztöndíjra, amely sokat segít abban, hogy mindenem meglegyen a tanulmányaim folytatásához.

II. félév beszámoló

Örömmel értesültem arról, hogy az általam benyújtott ösztöndíjpályázat pozitív elbírálásban részesült, és hogy én is egyik nyertese vagyok a Nyilas Misi ösztöndíjprogramnak a 2016/2017-os tanévben. Szíves köszönetemet ezúttal is szeretném kinyilvánítani önök felé a megkapott ösztöndíjért. Jelenleg a Nagydobronyi Középiskola 10.-dik osztályos tanulója vagyok.  A 2016/2017-es tanév II. félévében még nagyobb sikereket tudtam elérni. Az ösztöndíj lehetőséget biztosított számomra, hogy különböző szakirodalmat vásároljak, és alaposabban fel tudjak készülni az emelt szintű érettségire és a tantárgyi vetélkedőkre. А KMPSz által megrendezett járási és megyei tantárgyi vetélkedőkön 2.-3. helyezést értem el kémiából és fizikából, valamint a Szilencium internetes matematika versenyen 1. helyezett lettem. Sikeresen pályáztam az MTA Természettudományi Kutatóközpont „Aki Kíváncsi Kémikus” kutatótáborába, melynek utazási költségeit az ösztöndíjból tudtam fedezni. Számomra mindenképpen sokat jelent, hogy részese lehetek ennek az ösztöndíjprogramnak. Az elkövetkezendő tanévben is igyekezni fogok, hogy minél jobb eredményeket érjek el, és jogosult maradjak az ösztöndíjra, amely sokat segít abban, hogy mindenem meglegyen a tanulmányaim folytatásához.

Nagy Viktória Fruzsina

I. félév beszámoló:

Nagy Viktória Fruzsina vagyok, 16 éves és Magyarországon, Szekszárdon élek. Sportágam a kajakozás és ebben a kategóriában sikerült elnyernem a Nyilas Misi ösztöndíjat, amely a további fejlődésemben segít.

A kajakozás meghatározó az életemben és szeretném, ha az is maradna. Hosszú távú céljaim között szerepel a sport mellett, hogy az érettségi után diplomát szerezzek. Felnőttkoromban is szeretnék a sporttal foglalkozni nemcsak sportolóként, hanem akár edzőként is, illetőleg a Szövetség, vagy a saját egyesületem tevékenységében aktívan szerepet vállalni.

Utánpótláskorú versenyzőként természetesen vágyom arra, hogy felnőttkoromban sikeres lehessek a saját sportágamban, lehetőleg hosszú- és rövidtávon egyaránt. Tudom, hogy ez merész elképzelés, csak keveseknek sikerül, de mindkét szakág rabul ejtett különböző okok miatt. Hiszem, hogy ez az elképzelés kemény munkával elérhető.

Tekintettel arra, hogy a kajak nyári sportág, nem volt lehetőségem versenyezni az ösztöndíj elnyerése óta, így csak ősszel fogom tudni bemutatni, hogy valójában milyen nagy segítséget jelentett számomra. Az ösztöndíj első fele lehetővé tette egy nagyobb lapát beszerzését. Ezek a kajaklapátok nagyon drágák, mivel leginkább karbonból készülnek és nagy szükségem volt egy nagyobb méretűre, amely elősegíti gyorsaságom növelését. Valamint a támogatást sportruházat vételére használtam föl, amelyek elengedhetetlenek a mindennapos edzésekhez.

II. félév beszámoló:

Tekintettel arra, hogy a kajak nyári sport és most kezdődik a verseny szezon, emiatt ebben az évben  még nagyon kevés megmérettetésen volt lehetőségem részt venni. 2017.május 15.-20.-ig  edzőtáborban vettem részt Fadd-Domboriban, ahol felkészítettek a Marathon Magyar Bajnokságra és egyben Európa Bajnoki Válogatóra, melyre 2017.május 27.-29.-én került sor. A felkészülés jól sikerült és K1 valamint K2 18,7 km-en Ifjúsági korosztályban ezüst érmeket szereztem, így kvalifikáltam magam mindkét számban a Marathon Európa Bajnokságra, amelyre 2017. jún. 29-júl. 2 között kerül sor a portugáliai Ponte de Lima városában. A nyár még rengeteg versenyt tartogat, júliusban még vár rám a Síkvizi Világbajnoksági Válogató verseny és az Ifjúsági Magyar Országos Bajnokság, majd augusztusban  megrendezésre kerül a Marathon VB Válogató, melyhez nagy reményeket fűzök és remélem valóra válik az álmom, hogy kijussak  a Dél-Afrikában megrendezésre kerülő Világbajnokságra.

Édesanyám  egyedül nevel minket a testvéremmel, úgyhogy ez az összeg hatalmas segítséget nyújtott nekünk. A megnyert pénz segítette az edzőtáboromat és leginkább a speciális étkezésemet, amelyre szüksége van minden sportolónak. Az edzőtábor mellett különféle étrend kiegészítőkre és vitaminokra használtam fel az ösztöndíj második részletét.

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az Alapítványnak a  támogatást. Az 50.000 Ft nagy segítséget jelentett a felkészülésben, mert e nélkül sokkal nehezebb lett volna a szükséges feltételeket biztosítani. Köszönöm, hogy elolvasták beszámolómat.

Nagy Zoltán

I. félév beszámoló:

Nagy Zoltán vagyok, 2003-ban születtem, a Mezőtúri Református Kollégium - Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda 8.osztályos tanulója vagyok.

6 éve kezdtem úszni és 5 éve úszom versenyszerűen! Nagyon örültem, hogy pozitív elbírálást kaptam a pályázatomra. A tavalyi év júniusától az úszószakosztályunk az  Invictus Úszó és Vízilabda SC-hez tartozik! Az új klubunk bocsájtotta a rendelkezésünkre a képeken látható ARENA felszerelést kedvezményes áron, ami még nem egész, január végére jön meg a teljes kollekció!  A közel 100.000ft-os csomagot 28.000ft-ért! Amit a pályázati pénz nélkül nem tudtunk volna az édesanyámmal megvenni! A komplett csomag egy hátizsákot, köntöst, papucsot, pólót, shortot és egy melegítőt fog tartalmazni. Örülök neki, hogy én is megtudok jelenni a csapattal a versenyeken, egységes, egyforma felszerelésben!

Nagyon köszönöm a támogatást! (Magyarország, 14 éves)

II. félév beszámoló:

2017.06.19-én végre eljutottam Horvátországba, edzőtáborba! A pályázat 2. részének összege elég volt a tábor részvételi díjára! Az édesanyám egyedül nevel, így nagy segítség volt, hogy nem neki kellett kigazdálkodni az összeget! A táborban napi két edzéssel, erősítéssel, sikerült formában tartani magam, hogy tudjak készülni az Országos Bajnokságra! Szeretnék bejutni a döntőbe és legalább egy dobogó közeli helyezést elérni!

Nagyon köszönöm a lehetőséget és a segítséget! Továbbra is folytatom a sport pályafutásomat, a rendészeti középiskolában!

Omerović Martin

I. félév beszámoló:

Nagyon szépen köszönöm az ösztöndíjat!  Mint végzős diáknak, az összeg nagyban segít a továbbtanuláshoz és céljaim eléréséhez - hogy sikeressen felvételizzek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karára. Egy rajzpad, festékek, vásznak, minőséges ecsetek és további hasznos képzőművészeti dolgok vásárlására használtam fel az ösztöndíj összegét. Ezek a kellékek mind szükségesek az érettségi munkáim elkészítéséhez. Mivelnégyen vagyunk testvérek, ez az összeg édesanyámnak is sokat segített, hisz most bizonyos mértékben magamnak tudtam beszerezni a  képzőművészeti kellékeket. Köszönöm a támogatást!    

II. félév beszámoló:

Nagyon szépen köszönöm az ösztöndíj második részletét is!  Segítségével fejleszthettem magam a képzőművészet terén, pontosabban a tervezőgrafika világában. Sok helyre eljuthattam a támogatásból, például Pécsre, felvételizni a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karára.  Meg tudtam venni az első elektronikus rajzpadomat, mellyel digitálisan is készíthetek illusztrációkat, plakátokat. A negyedik tanévet kitűnő (5.00)  átlaggal fejeztem, és az érettségi bizonyítványom is ötös lett. A 2017-es KMV-n (Középiskolások Művészeti Vetélkedője) első helyet értem el szobrászat és harmadik helyet festészet kategóriában.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm ösztönzésüket és támogatásukat!

Pacéka Krisztián

Krisztián az ösztöndij első részét sportfelszerelésre költötte, mert hamarosan kezdődik a judo és foci idény, igy vásárolt magának egy judo kimonót, amit már régóta szeretett volna. Holnap 2017.03.01. én részt vesz az iskolai vajdasági judo versenyen Kikindán ahol az uj kimonóban fog versenyezni.

Nagyon hálás önöknek ezért.

Pacéka Noémi

Noémi az ösztöndíj első részét sportfelszerelésre költötte, mert hamarosan kezdődik az atlétika idény, így vásárolt magának egy szöges futó cipőt, amit már régóta szeretet volna.Ezzel a szöges futó cipővel nagyobb esélye van elérni kimagasló eredményt az ö korosztályában. Nagyon hálás önöknek ezért.

Paládi Máté

Ezen alkalommal is szeretném megköszönni anyagi hozzájárulásukat tanulmányaim végzéséhez, utazásaimhoz a fellépéseimre. A 2016-os évi Bartók Béla Tehetség Kutató versenyen elért első helyezés hozzásegített a pesti Vigadóban való fellépéshez, ahol meghívást kaptam az őszre tervezett Chopin zongoraversenyre, amely Budapesten kerül megrendezésre, amire szorgalmasan készülök  tanárnőm segítségével. Nagyon örülök, hogy az önök támogatásával jelentős anyagi terhet tudok levenni a szüleim válláról. (Életkor.12, Kategória: művészet, Ország:Kárpátalja)

Papp Márton

Az ösztöndíjnak köszönhetően új szakkönyvekre tettem szert és előfizettem egy matematikai lapra. Köszönöm a támogatást, amely segített az idei versenyeken is jó eredményt elérnem.

Peresztegi Hanna

Köszönöm az első féléves ösztöndíjat.

Tanulmányi eredményem továbbra is kiváló, a félévi bizonyítványom is kitűnő lett. Továbbra is sokat rajzolok és írok meséket, verseket. Indulok iskolai és országos pályázatokon. Nemcsak a rajz és az irodalom terén igyekszem helytállni. Pl. Társaimmal múlt pénteken vettünk részt a Bólyai Természettudományi Csapatversenyen, ahol 40. helyezést értünk el. A K and H pénzügyi csapatvetélkedőjén pedig továbbjutottunk az első fordulóból, várjuk a másodikat.

Egyéni eredmnyei:

              2016.12. Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság: 2016. évi „Gyógyszerészek Világnapja” alkalmából meghirdetett rajz- és szelfipályázat: megyei első és országos első helyezett a rajzpályázaton

•             2016.12. Otthontérkép szerkesztősége: Otthon.Karácsony 1. helyezés. A rajzból képeslap is készült.

•             2016.12. Szlovén Nagykövetség: Szomszédunk Szlovénia rajzpályázat: díjazott

•             2016.12. Vi-Va Zene- és Mozgásművészeti Alapítvány: Zenével élek rajzpályázat: különdíj

•             2016.12. FKF. Gyermekrajz Pályázat: díjazott + kiállítás a Mikulásgyárban + könyvben megjelent a rajz

•             2016.12. FKF. Szépírói Pályázat: díjazott + könyvben megjelent a mese

•             2017. 02. Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Program: Plakát és fotópályázat: 1. helyezés

•             2017. 02. Erzsébetligeti Színház: „Én és a színház” rajzpályázat: 1. helyezés

•             2017. február 23. Egyszervolt Gyermektábor: Jótékonysági rajzpályázat: díjazott, az I. Jótékonysági Gyermekrajzkiállításon és Aukción elárverezik a rajzot a Cseppkő gyermekotthon javára

•             2017.03. Hermann Ottó Múzeum, Miskolc: Divattervezés népi motívumokkal pályázat: 1. helyezés + különdíj

Ez utóbbi pályázat során az a díj, hogy elkészítik az általam készített táskát, Matyó motívumokkal. Itt a cikk a díjátadóról, ahol sajnos nem tudtam részt venni, mert aznap volt a Bólyai verseny, de személyesen fogom átvenni az elkészült táskát.

Pikhely Orsolya

Az ösztöndíj felhasználásával kapcsolatban - alapos megfontolás után - úgy döntöttem, hogy nem szeretném azonnal elkölteni egy hirtelen felindulásból meghozott ötletért cserében, hanem inkább félretenném, a későbbi tanulmányaimmal kapcsolatban felmerülő költségek egy részének fedezése céljából.

Mivel benyújtottam jelentkezésem a Miskolci Egyetemre, így- bízva a pozitív elbírálásban -, ez az összeg mindaddig a bankszámlámon maradna, amíg nem válna szükségessé felvétele.

Úgy gondolom, hogy így szolgálja majd a leghasznosabb felhasználást, segítve ezzel egyúttal édesanyám pénztárcáját is, akinek egyedül nevelő szülő lévén sikerülhet egy kis terhet levennem válláról.

Még egyszer szeretném megköszönni az ösztöndíjat, óriási segítséget jelent számomra.

Pinke Andrea

Nagyon megörültem, amikor értesültem arról, hogy megkapom a Nyilas Misi ösztöndíjat, amit ez úton is szeretnék megköszönni. Az igazi versenyszezon még csak most, a 2. félévben fog elkezdődni, de a tanév első felében sem unatkoztam, eredményeim:
- Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny: 1. évfolyam, 1. helyezés
- KöMal folyóirat pontversenyének C kategóriájában: 3. díj, így részt vehettem novemberben Budapesten a KöMal Ankét rendezvényén
- Zrínyi Ilona Matematikaverseny: az eredmények még nem nyilvánosak, eredményhirdetés márciusban lesz
A hazai versenyek közül részt vettem a kétfordulós matematikaolimpia iskolai fordulóján. Azoknak a listája, akik továbbjutottak a kerületi fordulóba, még nem nyilvános.
A reáltantárgyakon kívül a történelem is közel áll hozzám. Még ősszel neveztünk be két csapattársammal az Estöri Kreatív Történelmi Versenybe, mely háromfordulós. Az első fordulóban sikeresen szerepeltünk, így továbbjutottunk Budapestre, ugyanis a második forduló helyszíne a Magyar Tudományos Akadémia volt. A verseny az elmúlt héten került megrendezésre, a munkánk gyümölcse pedig beért, hiszen bekerültünk a döntőbe, mely Ausztriában lesz májusban.
A tanulmányi eredményeim továbbra is kiválóak, a félévi bizonyítványom is kitűnő lett. Az ösztöndíj segít a különórák, versenyek, nevezési díjak és az útiköltségek térítésében. Köszönöm a támogatást!

Pósa Fanni

I. félév beszámoló:

Jelenleg a szabadkai zeneiskola negyedikes-végzős diákja vagyok, kürt szakon. Nagy örömömre szolgál, hogy megkaptam ezt az ösztöndíjat, mert jelen pillanatban nagy szükségem van rá, hogy folytatni tudjam tanulmányaimat, felkészülésemet az akadémiára. Hollandiába-Rotterdamba jelentkeztem egyetemre, ami igen költséges, beleértve az utazást, felkészülést, a felkészítő tanárok honoráriumát és a felvételi vizsgát, ami a családom számára igen nagy költségekkel jár. A zenekarokkal, amiknek tagja vagyok, az elmúlt évben több koncertkörúton vettem részt. A New Spark Jazz Orchestra-val az elmúlt évben egy több hetes túrnénk volt, ami magába foglalta Makedóniát és Szerbiát. Emellett a Nisi filharmónával több nagyobb eseményen vettem részt, olyan híres zenészekkel, mint például Neivi Martinez,Three Tenors.

II. félév beszámoló:

Most végeztem Szerbiában, Szabadkán a középfokú zeneiskolában klasszikus kürt szakon. Ebben az évben, azaz a II félévben még  nagyobb dolgokat értem el mint az elsőben. Felvettek Hollandiába-Rotterdamba a Codarts művészeti akadémia jazz szakára, ami hatalmas dolog, mivel én vagyok az első jazz kürtös diák a holland akadémia történetében. Ennek az ösztöndíjnak köszönhetően fedezni tudtam az utazás, a felvételi költségeit, és a külön órákat, valamint lehetőségem volt különböző programokon,eseményeken részt venni.

Emellett számos koncertem,turném volt, és a Sin Seekas reggae zenekarral tavasszal jött ki az új video clippünk ahol lehetőségem volt szólót játszani. Tavasz folyamán kész lett a saját weblapom .

Polyák Petra

A kapott összeget utazásra használtam fel Szeged-Budapest között. Októbertől egy szegedi egyetemista segítette munkámat. Egyre magasabb szinten volt szükségem matematikai ismeretekre a kémiai számításokhoz, ezért az első pár alkalommal elméletben, majd gyakorlatban vettük át az adott témákat. Mind az egyensúlyi, mind a pH számításokhoz rengeteg segítséget kaptam. November közepétől informatikai, programozási ismeretekkel gazdagodtam általa, hiszen kutatásaimhoz szükségem van virtuális modellezésre, most új mentort kaptam, ahol szintén olyan témával kell majd foglalkoznom, ahol napi szinten szükségem lesz a programozásra, hiszen égések mechanizmusát kell vizsgálnom majd.Nem csak a kutatásaimat segítette ez elő, hiszen a versenyeken is szükség van az elméleten felül adott matematikai, fizikai ismeretekre, remélem látható fejlődést tudok majd produkálni. 

Rekecki Botond

Köszönöm az ösztöndíjat, megkaptam az első részletét. Ezt a pénzt új sportfelszerelés vásárlására fordítottam, ez egy új Adidas birkózó-dressz lett, amire már régóta vágytam. Még egyszer nagyon köszönöm.

Sándor Edina

I. félév beszámoló

Szeretném ezúton megköszönni bizalmukat felém, hogy beválasztottak a Nyilas Misi Ösztöndíjasok közé. Én egy kis 700 fős falucskában élek, ahol az ilyen lehetőségek csodának számítanak.

   Elsősorban szüleimnek kell megköszönnöm, hogy támogatnak abban, hogy táncolhatok, azt csinálhatom, amit szeretek. Még hogyha csak lelkileg is tudnak benne támogatni, nekem az mindennél többet ér.

   2016. december 21.-én Tiszacsermelyen a Művelődési Házban a kis falunknak „Karácsonyi Ünnepséget” szerveztek, ahol Polgármesterünk, Kecsmár István a gyerekeknek, a szülőknek, időseknek elmesélte, hogy milyen ösztöndíjban részesültem. Ezúton is bemutatkoztam nekik egy tánccal, melyet erre az alkalomra készített táncpedagógusom, Oláhné Fojdl Adrienn.

Mióta megkaptam ezt a lehetőséget, több fellépés alkalmával tudtam térségemben bemutatkozni .   

    Az első félévre kapott ösztöndíjból kifizettem tandíjamat a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskolának, ahol rendszeresen táncolok. ( 3000 ft. )

    Jelentkeztem a IV. „Mezőtour” Országos Balett és Moderntánc Fesztiválra (2017. április 22-23), ahol szeretnék ismét kimagasló eredménnyel hazatérni. Szeretném az ösztöndíjamból fedezni a két napos verseny költségeit, utazást, jelentkezési díjat.

Szakmai felkészítésemet különórákkal tudom megoldani mind a gimnáziumi, mind a tánciskola óráin kívül. Teljes odaadással állok a kihívások elé, hogy jó eredménnyel térjek haza.

II. félév beszámoló:

A 2016/2017-es tanévben az ösztöndíj elnyerése által nagyon sok különórát
tudtam felvenni a táncpedagógusomtól – Oláhné Fojdl Adrienntől-. Mint már az
első féléves beszámolómban is említettem , hogy jelentkeztem a
IV. „Mezőtour” Országos Balett és Moderntánc Fesztiválra
(2017. április 22-23),
ezen a megmérettetésen 3. alkalommal vettem részt Mezőtúron. A
felkészülést már a tanév elején elkezdtük a tánc pedagógusommal. Heti 2X a
csoportommal – Silver Line- készültünk a versenyre, és heti 3X egyéni
felkészülésem volt.
A megmérettetésre a szakma elismert táncpedagógusaiból választották ki a
zsűrit. Szóló modern tánc kategóriában a „Kitörni” című koreográfiával ezüst
minősítést értem el, csoportommal a –Silver Line- „ Olyan közel” című
koreográfiával szintén ezüst minősítést kaptunk. Az eredményeknek nagyon
örültem, és zsűri elnökétől – Mihály Beatrix, elismert klasszikus balett
pedagógustól- úgy váltam el, hogy jövőre is ugyan ezen a versenyen ismét
szeretne látni a színpadon.
A rendezvény 2. napján- vasárnap- modern tánc workshopot tartottak a
verseny résztvevőinek, ahol bővíthettem a modern tánc szaktudásomat.
Az ösztöndíjamból tudtam fedezni a két napos verseny költségeit, utazást,
jelentkezési díjat, fellépő ruhámat.
A tanév hátralevő részében és a nyáron nagyon sok hazai és határon túli
fellépéseken veszek részt, ahol megmutathatom szakmai tudásomat.
Ezt az évet is sikeresen fejeztem be, sok tapasztalattal, szaktudásom
bővítésével.
A jövőben is teljes odaadással állok a kihívások elé, hogy jó eredményeket érjek
el ebben a fantasztikus művészi világban. Célom, hogy a jövőben is ezzel
foglalkozzak, és az érettségi letétele után én is át tudjam adni tudásomat a
kisebb generációnak.
Köszönöm szépen, hogy részese lehettem az önök programjának, és
elnyerhettem az ösztöndíjukat.

Sárdi Alexandra

Sárdi Alexandra vagyok, 11 éves. Magyarországon élek egy Kerekdomb nevű településrészen, Tiszakécskétől 7 km-re. Két öcsémmel és szüleimmel élek itt.

A Lakiteleki Eötvös Lóránd Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába járok. Engem a Nyilas Misi Ösztöndíj sokban segített, mivel eddig voltak olyan művészeti eszközök, anyagok, melyekből nem voltak sajátjaim a grafika tanszakon. Nagyon örültem mikor a grafika tanárom szólt, hogy megnyertem az ösztöndíjat. A grafika tanárommal és édesanyámmal elmentünk Kecskemétre bevásárolni, és megvettük azokat a kellékeket, melyek segítenek elérni a terveimet és segítik fejlődésemet a képzőművészetben. Legjobban a 36 színű, puhán fogó színes ceruzának meg a sokszínű porpasztellnek örültem. Azon dolgozom, hogy elérjem az álmaimat. Az általános iskola elvégzése után lakberendező szeretnék lenni.

Solyóm Zoé

2003-ban születtem Szegeden, és jelenleg a Béke Utcai Általános Iskolába járok, nyolcadik osztályba.  Mikor anya fölvetette az ötletet, hogy jelentkezzek az ösztöndíj programra, nagyon örültem. Én 3 éve tűzzománcozok. Az ösztöndíj segített abban, hogy idén újra vehessünk nekem több nagylemezt, amire alapjáraton nem lett volna lehetőségünk. Mivel a második félév témája az tűzzománc óra, ezért javarészt erre készültem. Csináltam több tervet is, de végül arra jutottam, hogy inkább az első félévre koncentrálok. Így jött létre két munkám. Az egyikkel rengeteg időt töltöttem (sőt mi több, egyszer egy kisebb hibából majdnem tönkre is ment), ezért lett a félév eredménye összesen két kép. Újult erővel vágok neki a második félévnek, és a már (ismét) tervezőben lévő tűzzománc órának.  Ha az ösztöndíj nem lenne, ezeket nem tudnám megcsinálni. Nagyon hálás vagyok. Köszönöm a lehetőséget.

Sühanyec Liliána Jázmin

 2005-ben születtem Miskolcon,jelenleg Borsod megye kis településén lakom és itt járok a MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 5.b osztályába.Engem a Magyar irodalom és a nyelvtan érdekel ,de mindenre nyitott vagyok.Az első félévben sok vetélkedőn és versenyen vettem részt Móra Ferencre emlékeztünk ezekkel a rendezvényekkel.

 2017 február 13.-án volt a MÓRA MOZI iskolánk névadójára emlékeztünk.

 2017 február 14.-én megrendezésre került a MÓRA KUPA ahol a csapatom 3. helyezést ért el.

 2017 február 15.-én amit vártam eljött a nap a MÓRA VETÉLKEDŐ itt megmutathattuk mennyit tudunk iskolánk névadójáról,nagyon készültem rá,de meg is lett az eredménye 1 helyezést értem el,melynek nagyon örülök!

 Iskolánk hagyománya ami minden évben megrendezésre kerül a KÖRZETI HELYESÍRÁSI VERSENY melyen 102 diák társam vett részt a környező falu és város iskoláiból ahol igaz nem azt az eredményt értem el amit célomul kitűztem,mert a 4.helyen végeztem de akkor is büszke vagyok rá,mert nem hiába olvasok tanulok meglett a gyümölcse,nem baj jövőre jobban fog sikerűlni.Ez történt az első félévben velem.

 Végűl szeretném megköszönni,hogy részese lehetek az ösztöndíjnak és köszönöm a bizalmat azoknak az embereknek akik hittek és hisznek benne mitt a nagymamámnak is aki a sok munka mellett foglalkozik velem és minden lehetőséget megpróbál megadni a tanuláshoz pedig nincs könnyű dolga!Szeretnék még egy mondatot idézni Móra Ferenctől köszönetem jeléül!

      “Nem vagyok csillag csak rőzse tűz,de az,

 amíg ég,meleget tud adni az egyszerű embernek.

Surugli Dániel

Dani továbbra is a BKV Előre Sc egyesületben sportol, idén 7-ik éve. A jelenlegi bajnokságban is kezdőjátékosként szerepel. Egy meccsen első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, a következő meccset ki kellett hagynia. Heti 5-6 alkalommal vesz részt edzésen, ami 1,5 – 2 óra hosszan tart, illetve heti rendszerességgel vesz részt a csapat bajnoki mérkőzésein, váltott pályabeosztással. Egyik héten hazai, másik héten vendégcsapatként állnak ki. Havi 5000 Forint tagdíjat kell fizetnünk. A csapat igen jól szerepel, új edzőjük van. Az ösztöndíjat felszerelésre és tagdíjra fordítottuk.

Az MLSZ honlapján tekinthető meg az adatlapja, melynek elérhetőségi útvonala:

Adatlap

Stan Lilla Alíz

Szeretnék beszámolni az első félévi eredményeimről, melyek nem teljesen úgy alakultak, ahogy én szerettem volna. Szeptemberben a magyarországi Szentesen és Orosházán vettem részt rangos nemzetközi úszóversenyeken. Itt sikerült több úszásnemben is javítanom és érmeket is szereztem. Október 10-én Kikindán (Szerbia) ugrottam vízbe, ahol két aranyérmet és egy ezüstöt szereztem, 100m háton, 50m gyorson és 100m pillén.  Októberben sajnos lesérültem, csaknem 3 hétig nem eddzhettem. December közepén részt tudtam venni az Országos Kadét Úszóbajnokságon, ahol több számban sikerült javítanom, bekerülnöm az első tízbe, különös tekintettel a 200m gyors eredményemre, ami a kéttusa és háromtusa úszószáma. Az év vége Óbecsén (Szerbia) talált, ahol mindhárom számban első lettem és a pontverseny alapján megkaptam a korosztályom legjobbjának járó kupát. A 2017-es év eleje sajnos újra pihenővel kezdődött, egy régóta esedékes kisebb beavatkozást hajtottak végre az orromon, ami három hétre távol tartott a víztől. Így talált február vége és a hír, hogy megjött az ösztöndíj. Már alig vártam, hogy újra versenyezhessek, ami az önök segítségével sikerült is. Február 26-án elmehettem Hódmezővásárhelyre, a Tavaszváró Nemzetközi Úszóversenyre. Még soha nem sikerült eljutnom ide, ahol olimpikonok is versenyeztek, összesen 718 versenyző úszott. Elégedetten jöttem haza, visszanyertem a kényszerpihenők előtti formám. Az öszténdíjjal fedeztük a Temesvár- Hódmezővásárhely oda-vissza út költségeit, sőt a részvételi díjat is és meg tudtunk venni még egy jóminőségű edzőszemüveget is. Az elmúlt év végén a Temes Megyei Tanács (Románia) kiválósági díjban részesített, a 2016-ban elért kéttusa és háromtusa eredményeimért, ami nem lehetett volna lehetséges az Alapítvány segítsége nélkül.

Szalay Krisztina

A megpályázott ösztöndíj pozitív elbírásának köszönhetően, az elnyert összeg által közelebb kerültem a célomhoz, hogy új, jól működő és megbízható laptopot vásároljak magamnak, ezzel is levéve a terhet a szüleim válláról. A készülék nagy segítséget jelentene a mindennapjaiban, és nagymértékben megkönnyítené a tanórákra, valamint a versenyekre való felkészülésemet. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramnak!

Szabó Jázmin Fatime

Szabó Jázmin Fatime, 18 éves, Magyarország, Budapest, Sport kategória

Az első féléves ösztöndíjat eredetileg a versennyekkel kapcsolatban felmerülő kiadásokra szerettem volna fordítani, ám betegség miatt a versenyre való kiutazásom elmaradt.

Mivel az edzőcipőm feladta a szolgálatot, az ösztöndíj egészét annak pótlására költeném a márciusi versenyszezon megkezdése előtt.

Szabó Róbert

Az ösztöndíj összegéből eddig az iskolai tanszereimet, rajzeszközeimet szereztem be (magyar nyelvtan köny, egy-két füzet, színesceruzák, fehér pasztell ceruza, fekete hammerpapír, natron papír, egyéb grafit ceruzák, maszkolószallag, hajlakk, zselés toll és egyéb dolgok). Időközben elkezdtem az amatőr színjátszást, a bemutatónk (Tanár úr, de miért? c. előadás) utáni kis estére a csapat összedobott a rendezőnknek, igazgatónak és a segítőknek kisebb nagyobb ajándékra. A fényképezőgépembe nemrégiben rendeltem filmtekercset (szeretem az ilyen régi féle gépeket, főleg a filmtekercseset), hogy ezáltal is próbálgassam a fényképezést. Az ösztöndíj nagy részét eddig csak rajzeszközökre költöttem, még maradt fel valamennyi pénz, azt pedig a későbbi rajzeszköz vásárlásra fordítom. Áprilisban osztálykirándulásunk lesz, ami ingyenes, de kell vinni valami költőpénzt, mivel 4 napos élmény lesz. Felutaztam egyszer sinóval Szabadkára, megnéztem egy festészeti kiállítást, ami nagyon tetszett. El tudtam menni színházi előadásokra itt Zentán, köztük a Lúdas Matyi, Hullámtörés és a Május van, tisztelt úr. Amit eddig elköltöttem az ösztöndíjból, részemről élvezetes, fejlesztő dolgokra tudtam költeni.

Szanyi Izabella

I. félév beszámoló:

Örömmel értesültem arról, hogy megnyertem az ösztöndíjat. Nagyon sokat segített , mivel művészeti egyetemre készülök, ehhez megfelelő felkészültség szükséges. A felkészülés sok munkát igényel, amihez kellenek a megfelelő felszerelések és tankönyvek. Az ösztöndíjat ezeknek a beszerzésére fordítottam.

II. félév beszámoló:

 Még egyszer szeretném megköszönni,hogy egyik nyertese lehettem a Nyilas Misi ösztöndíj programnak. Köszönöm, hogy segítenek az álmaim, vágyaim megvalósításában. Az ösztöndíj sokat segített az előrehaladásomban és a fejlődésemben. A tankönyvek beszerzésével bővültek a művészettörténeti ismereteim, ami sokat segített az egyetemre való felkészülésben. Új technikákat próbálhattam ki a különböző festékek és más eszközök beszerzésével. Ezeket a rajzokat elküldöm a beszámoló mellé. 

Szeles Tímea

2017. január 31.-én rendezték meg a Magyar helyesírási versenyt az iskolánkban, ahol az osztályomat képviselve részt vettem, de nem értem el kiemelkedő eredményt. (emléklap mellékelve)

Én vagyok az osztály pénztárosa, és az osztályfőnök “jobb keze”. Segítettem neki az adminisztrációban, a féléves bizonyítványok kiírásában, és más apróbb ügyekben. Ha önkéntesre van szükség, mindig engem hívnak, és örömmel megyek. Ezt mindenki tudja rólam, és már az igazgató úr is tudja a nevemet: nemrég ezzel a szavakkal állított be az osztályomba: “Timi és még három ember jöjjön hozzám az irodába!” El sem tudtam képzelni, mi miatt hívat bennünket, és kicsit félve kopogtunk be hozzá, három bátor társammal. Kiderült, hogy az iskolában lesz egy Közgazdászpalánta verseny, általános iskolásoknak, ahova minket szeretett volna meghívni segítőnek. Ez egy megtiszteltetés, és örömmel vállaltuk el.

A szüleim egy ismerőstől vettek nekem egy használt laptopot, Karácsonyra. A kifizetése még nem történt meg, de a most kapott ösztöndíjam bele ment az első részletbe. Már megbarátkoztam vele, és ezt a beszámolót is azon írom. Sokat segít a tanulásban, és így most lehetőségem van megnézni például a Pénzsztár döntőjét, és az összes oktató anyagot a versennyel kapcsoloatban. Hálás vagyok érte, és köszönöm az Alapítványnak is a támogatást, mert anélkül ez nem lett volna lehetséges.

Szlifka Mónika

I. félév beszámoló:

Ez alkalommal szeretném megköszönni, hogy a Nyilas Misi Ösztöndíj Program által támogatásban részesítenek és segítenek céljaim elérésében. Az Önök által kapott ösztöndíjat utiköltségre, tagsági díj kifizetésére, illetve egyéb sportfelszerelésre használtam fel, melyek a hatékonyabb edzés érdekében szükségesek. Támogatásuk segít, hogy folytathassam az edzést és további országos helyezéseket érjek el kalapácsvetés kategóriában, ezzel számos nemzetközi versenyen is részt vehessek.
 

II. félév beszámoló:

A támogatásnak köszönhetően meg tudtam venni a kalapácsvetésre szolgáló cipőt,
ami nagy részben hozzájárult eredményeim javulásához. A köztársasági versenyen felnőtt
kategóriában is sikerült elérnem az első helyet. Jó eredményeim miatt bejutottam a szerbiai
atlétikai válogatottba és részt vehetek a Romániában megrendezett balkáni Junior fesztiválon ami
július 1-2- án kerül megrendezésre.
Köszönöm ez évi támogatásukat és hogy segitettek abban, hogy közelebb kerüljek az
álmaimhoz.

 

Szűcs Adrienn

Ezúton szeretném megköszönni pályázatom pozitív elbírálását, s hogy ezáltal részese lehetek a Nyilas Misi Ösztöndíj Programnak. Szűcs Adrienn vagyok, 16 éves, a Nagyberegi Református Líceum 10. osztályos tanulója. Ukrajnában élek, Tiszakeresztúr községben. Természettudományi kategóriában pályáztam. A pályázat összegét jelenleg még nem költöttem el. Tanulmányaimra, könyvekre és különórákra szeretném költeni. Örömmel tölt el, hogy a pályázat által nem fog gondot okozni szüleimnek a továbbtanulásom anyagi támogatása.

Sz. Móra Ágóta

Becsén (Szerbia) tartották meg ezt a táncművészeti vetélkedőt. A versenyre való bejelentkezés, az útiköltség 3000 dinárba került csak a számomra (ez körülbelül 8000 Ft-nak felel meg), testvérem költségeit nem számolom. A versenyen két kategóriában, két koreográfiával indultam. Az egyik csoportos koreográfia volt, mellyel 3. helyezést értünk el, a másik duó volt, ezzel pedig 2. helyezést értünk el. A mellékletben az ezt bizonyító oklevelek.

Továbbra is heti három akalommal járok balettre, amelyért havonta 1350 dinárt fizet édesanyám (ez kb. 3300 Ft-nak felel meg), és ez kedvezményes, ugyanis húgom is ide jár.  Az útiköltség, hogy a város pereméről eljussak a balettórákra mostanában többe kerül, mert a hideg tél miatt autóval visz bennünket édesanyám, mivel erre rossz a buszösszekötés, biciklivel pedig most nem mehetünk, sőt még két alkalommal este van az óra, és félünk is.

Jelenleg arról van tudomásom, hogy hamarosan lesz még egy verseny Magyarkanizsán, és közben pedig egy bemutatóra is készülünk.

Telekdi Norbert

Örömteli pillanat volt számomra ,amikor értesültem arról, hogy a Nyilas Misi ösztöndíjprogram egyik nyertese lettem. Ez az ösztöndíj nagyon meghatározó volt az önfejlesztésemben ,mivel ezzel az összeggel elég nagy előrelépést tudtam tenni a számítógépem fejlesztésében ,ezzel megnyílt számomra az animálás és a videó vágás/szerkesztés világa.

Temesvári Bálint

A pályázaton elnyert ösztöndíj második félévre eső összegét, versenyre utazásra használtam fel.

Januártól felnőtt B kategóriában versenyeztünk tovább. 

A januári Standard Horvát Bajnokságon a 4., a márciusi Latin Horvát Bajnokságon 3. helyet sikerült megszereznünk.

A szezont felnőtt A kategóriában zártuk. 

Tobai Zsolt

I. félév beszámoló

A nevem Tobai Zsolti, 16 éves lettem február 24.-én. Magyarországon élek, Békésen. Művészet kategóriában indultam. 

Nagyon szépen köszönöm, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a makettezéshez használt kézi szerszámaimat elektromosra cseréljem. A segítségükkel az egyik nagy álmom valósult meg. A kis kézi fűrészemet felváltotta az elektromos szúrófűrész, amivel sokkal könnyebben felvághatom a makettezéshez használt alkatrészeket. Ezen kívül egy sarokcsiszolót is vásároltunk, szintén elektromosat, ami nagyon szükséges ahhoz, hogy össze és szépre csiszoljam az elkészült hajóimat. Ehhez a feladathoz csak egy smirgli papírt használtam. A műhelyemben most még kint hideg van, és a tanulmányaim miatt sem tudok új dolgot felmutatni, de a legközelebbi beszámolóhoz már az elkészült makettekről fotókat is fogok tudni csatolni. Nagyon boldog vagyok, mert meghívást kaptam egy csoportos kiállításra, ahol a hajóim is ott lesznek az anyukám portréképeivel együtt. Május 13.-án lesz a megnyitó a Civil házban, amire nagyon fogok készülni és izgatottan várom. Erre az alkalomra már az új szerszámaimmal fogom elkészíteni a Brigantin tipusú hajót. A kiállításról és az újabb munkáimról fogok még fotókat küldeni. Nagyon hálás vagyok önöknek, hogy bejuthattam az ösztöndíj programba, és anyukámnak is, aki mindenben támogat engem.

II. félév beszámoló:

Szeptember elején lesz egy csoportos kiállítás.Addigra a nyári szünet miatt is végezni fogok a hadi hajóval, ami Erzsébet királynőjé volt.Az eredeti másaként száz ágyú lesz rajta a hajó mindkét oldalán. 3 árbócos, és 3 ágyúfedélzete volt. Csak a legénysége 900 fő volt. Ha elkészültem vele, ezt már tervezem lefesteni is valamilyen védőpáccal. Minden alapanyagot én vágtam és csiszoltam ki hozzá. A pályázatnak köszönhetően fel lett újítva a kis műhelyem. Most vettünk egy olyanfajta csiszolót, amivel a hajók belső tereit tudom simára és szépre összecsiszolni. 

Nagyon boldog vagyok, mert néhány hónapja még szinte semmim nem volt, mostmár tudok mihez nyulni és szépen haladni a makettezéssel. Egyszer mechatronikus mérnök szeretnék lenni, az általam készített hajókat és repülőket szeretném egyszer működő képessé tenni.

 

 Köszönöm szépen a segítségüket!

 

Uram Bence

Uram Bence vagyok, 12 éves. Lakiteleken élek, ahol születtem. A Lakiteleki  Eötvös Lóránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, 6. osztályos vagyok. Művészeti iskolán belül grafikára járok. Nagyon örültem, hogy Nyilas Misi ösztöndíjra érdemesnek találtak önök.

 Mire költöttem az ösztöndíjam első felét? Az ösztöndíjból olyan színes ceruzákat és filctollakat  vettünk a tanárommal, amikkel sokkal jobban tudok rajzolni azoknál,  amik nekem eddig voltak. A porpasztellnek és a speciális papírokat már alig várom, hogy ki tudjam próbálni. Egy pályázati munkámhoz már használtam a fém színű filctollakat.  A pénzből az útiköltséget is fizettük, mivel Kecskeméten tudtuk ezeket a speciális anyagokat megvásárolni. A Cifrapalotába (kiállítások épülete Kecskeméten) is bementünk egy modern festészeti kiállítást megnézni, aminek a belépőjét szintén az ösztöndíjból fedeztük. Az ösztöndíj nagyon sokat segített rajtam, és azon, hogy tudjam folytatni a grafikát. Nagyon köszönöm segítségüket

Vajda Szebasztián

Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy én is az ösztöndíjprogram részese lettem. Az elmúlt félév során rendszeresen jártam Budapesten birkózó edzésekre, és az ösztöndíj teljes összegét egy új, és végre saját birkózó cipő megvásárlására költöttem.

Nagyon jó érzés az új cipőmben edzeni, versenyekre járni, már az első sikert is elértem benne, kadet kötöttfogású válogatón III. helyezést értem el…, tudom,hogy nem csak a cipő miatt, hanem a kitartó edzéseknek köszönhetően,de azért a cipő is benne volt ebben a sikerben J.

Varga Adrienn

Engem Varga Adrienn-nek hívnak, Kárpátalján, a Beregszászi járásban lévő Kígyós nevezetű településen élek. Harmadik éve vagyok a Nagyberegi Református Líceum tanulója, emellett egy éve fejeztem be tanulmányaimat a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskolában hegedű szakirányon. Jelenleg az iskola népzenekarának tagja vagyok, ami még így is csak részben bizonyítja a zene iránti szeretetem. Viszont lelkesedésem ellenére mindig problémát okozott, hogy a hangszereimet kölcsön kellett kérnem, így azok folyamatos váltásban voltak. Az ösztöndíj a lehető legnagyobb segítséget nyújtja ezen probléma megoldására. Így ezúton szeretném megragadni az alkalmat, és kifejezni hálám ezért a segítségért, és a zenei pályám további eredményes folytatásának lehetőségéért. A megkapott ösztöndíjat felhasználva szeretnék egy új hangszert vásárolni, illetve utazásaimra költeni az iskola és a lakhelyem között. A hegedű ára körülbelül 40 000 Ft, amihez minden szükséges kellék tartozik. Ennek beszerzése az ösztöndíj első felének kézhezvételétől kezdődik, hamarosan megtörténik. Az új hangszernek köszönhetően többet tudok majd gyakorolni, és sajátomként tekinthetek rá, nem kellesz úgy féltenem. A hangszer megvételét bizonyító számlákat a vásárlást követően csatoljuk, elküldjük.

Varga Laura

Kiskorom óta szeretek rajzolni, szeretem magam ily módon kifejezni. Az idei tanév felénél majdnem jeles bizonyítvánnyal a kezemben kezdhettem bele a második félévbe. Az eddigi rajztanáraimtól sok pozitív visszajelzést kaptam, és sok oktató jellegű kritikát is.

Nagyon örültem, amikor meg tudtam, hogy az ösztöndíj egyik szerencsés nyertese lehetek. Az első féléves ösztöndíjból újítottam készleteimet, művészpapírokat, vásznakat, festékeket, festékporokat, és ceruzákat szereztem be. A második félév összegéből kipótolva ún. „Copic” filckészletet szeretnék a jövőben beszerezni. Az tanév ezen felének is nagy erőbedobással, nagy kreativitással állok elébe!

Zékán Zsófia

Köszönöm szépen, hogy megkaphattam az ösztöndíjat. Segített, hogy ki tudjam fizetni a különórákat, továbbá a versenyekre való beutazás költségeit is tudtam fedezni vele. A különórához szükséges eszközöket is meg tudtam belőle venni. Továbbá ami megmaradt szeretném félretenni az egyetemre.

Zsoldos Zsuzsanna Karina

Ezúton szeretném megköszönni, hogy a Nyilas Misi ösztöndíjat elnyerhettem. Az ösztöndíj nagyon sokat segít a tanulmányaimban. Jövőre érettségizem, tanulmányaimat valamelyik magyarországi egyetemen szeretném folytatni. Annak érdekében, hogy ezt meg tudjam valósítani, és jól sikerüljenek a vizsgáim, különórákra járok. Ezen kívül különböző matematikahétvégéken, külföldi versenyeken veszek részt, melynek útiköltségeit az ösztöndíjból álljuk.